default-image

Το "Νυσταγμένο φεγγάρι του Paul Klee..!" στα παραμύθια του Σαββάτου

Πολιτισμός
Το "Νυσταγμένο φεγγάρι του Paul Klee..!" στα παραμύθια του Σαββάτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τέχνη της Ζωγραφικής… συναντά τα "Παραμύθια του Σαββάτου" μέσα από έργα διάσημων ζωγράφων… "Ένα νυσταγμένο φεγγάρι του Paul Klee..!"

Ήταν μια φορά και δύο καιροί… ένας ζωγράφος, Πάουλ Κλέε το όνομά του, που αγαπούσε πολύ τα χρώματα και την μουσική. Kι είχε μαζί του ένα κλειδί που ξεκλείδωνε όλες τις πόρτες της φαντασίας , του μυαλού και του κόσμου του. Ζωγράφιζε όμορφες εικόνες για πολιτείες , ουρανούς, πουλιά και φεγγάρια κι ήταν η καρδιά του σαν του μικρού παιδιού. Κάποτε ζωγράφισε ένα φεγγάρι που έμοιαζε να είναι κουρασμένο και νυσταγμένο πολύ. Και χωρίς να το καταλάβει όπως έκανε την βόλτα του στον ουρανό, έγειρε σε μια του άκρη κι αποκοιμήθηκε. Ένα σωρό όνειρα ήρθαν στον ύπνο του. Ανάκατες εικόνες , σχήματα, σκιές και κόσμοι διαφορετικοί. Κι ένοιωσε σα να μεταμορφώθηκε σε ψάρι ή σε κίτρινο πουλί. Σαν ξύπνησε όλα τούτα ήταν ζωγραφισμένα πάνω σε καμβά…

…η συνέχεια το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στις 11:30 το πρωί, στα "Παραμύθια του Σαββάτου", στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης". Μια ιστορία μέσα από πίνακες ζωγραφικής του διάσημου ζωγράφου Paul Klee με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη.

Και σαν τελειώσει τούτη η ιστορία τα παιδιά θα δημιουργήσουν τους δικούς μας πίνακες με πινέλα και κολάζ με σχήματα και χρώματα και μπόλικη φαντασία.

Για παιδιά από 5 ετών

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News