Πολιτισμός

Προβολή ταινίας από εθελοντές του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη"

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη" παρουσιάζουν την ταινία "Ο εγωιστής γίγαντας" της σκηνοθέτιδος Κλίο Μπάρναρντ. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα "Οδυσσέας Ελύτης" του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9).

Η ταινία "Ο εγωιστής γίγαντας", στην οποία πρωταγωνιστούν οι Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας και Σον Γκίλντερ, είναι βρετανικής παραγωγής 2013.

Πρόκειται για ένα σκληρό, κοινωνικά ευαίσθητο δράμα με πικρό χιούμορ και σκληρή ειλικρίνεια. Η πρωτοεμφανιζόμενη Κλίο Μπάρναρντ αφηγείται μια οδυνηρή ιστορία ενηλικίωσης με φόντο τη χρεοκοπημένη σε κάθε επίπεδο - εργασιακό, σχολικό, οικογενειακό - μεταβιομηχανική βορειοευρωπαϊκή πραγματικότητα. Μία από τις σπουδαιότερες βρετανικές ταινίες της τελευταίας δεκαετίας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Στην Αγγλία, σε μια πόλη του Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι, μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η φιλία τους θα δοκιμαστεί από τη γνωριμία τους με το ρακοσυλλέκτη της περιοχής και τη συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες, αλλά κυρίως από την απόφασή τους να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων.

Σημειώνεται ότι η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Σχόλια