Πολιτισμός

Όταν οι εκλογές γίνονται... παραμύθι

Και οι εκλογές στη χώρα των... Ζαχαρωτών έγιναν το Σάββατο 24 Ιανουαρίου γύρω στις 12 το μεσημέρι σε μια εκδήλωση των "Παραμυθιών του Σαββάτου" στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης".

...Ήταν μια φορά και... δυο καιροί, μια πολύχρωμη, γλυκιά και μυρωδάτη χώρα. Είχε κατοίκους παράξενους και αρχηγός της ήταν η μάγισσα Μαστίχα, καταπράσινη, φαφούτα, και πολύ αυστηρή... Η Καραμέλα, η Σαντιγί, η Ζάχαρη Άχνη, η Κουβερτούρα, το Βούτυρο, το Φουντούκι, η Φράουλα,  το Αμύγδαλο και το Αλεύρι είχαν τα σπίτια τους ή καλύτερα τα ντουλάπια τους εκεί. Μια μέρα η Μάγισσα αρρώστησε βαριά και στη Χώρα τους επικράτησε μια μεγάλη αναστάτωση... Έπρεπε αμέσως να κάνουν κάτι γιατί τα σκουπίδια άρχισαν να γίνονται βουνά, η Αταξία βασίλευε παντού...

Σκέφτηκαν όλα τα υλικά, τα γλυκά, τα Φρούτα και οι πρώτες ύλες της Ζαχαροπλαστικής να κάνουν εκλογές γιατί η Χώρα έπρεπε οπωσδήποτε να έχει ξανά έναν Αρχηγό κι άρχισαν να δηλώνουν την υποψηφιότητά τους όσοι ήθελαν πραγματικά να ασχοληθούν με τα… κοινά! Κι αφού όλοι οι υποψήφιοι μίλησαν κι ο καθένας είπε τα δικά του προγράμματα, τις θέσεις και τις υποσχέσεις, ξεκίνησε η ψηφοφορία. Κι όλα έγιναν νόμιμα και χωρίς καμία απολύτως παρεκτροπή. Και οι μικροί πολίτες του πλανήτη της Φαντασίας και της Χώρας των Ζαχαρωτών, τα παιδιά δηλαδή, πείστηκαν από τους λόγους που άκουσαν και ψήφισαν τον Αρχηγό όλης της χώρας των Ζαχαρωτών.

Υποψήφιοι ήταν οι:

Η Σαντιγί με χρώμα ροζ, το Βούτυρο με χρώμα κίτρινο, η Φράουλα με το κόκκινο, η Κουβερτούρα με το καφέ, το Αμύγδαλο με το πράσινο και ο Αναδευτήρας Μιξεράκης με το μαύρο. Η Ζάχαρη Άχνη με το γαλάζιο, την τελευταία στιγμή, δήλωσε… αποχή!

Νίκησε η Φράουλα  με το κόκκινο χρώμα, δεύτερη ήρθε η Κουβερτούρα με το καφέ, το Αμύγδαλο με το πράσινο και η Σαντιγί με το ροζ πήραν την τρίτη θέση... και το Βούτυρο με τον κ. Μιξεράκη την τέταρτη θέση..!

Το παραμύθι τέλειωσε κι όπως είπαν και τα παιδιά να δούμε τι θα ψηφίσουν την Κυριακή  και οι μεγάλοι!

Κι όπως είπε ο κ. Κ. Λαγουδιανάκης:

«Στη χώρα των Ζαχαρωτών έχω αδυναμία, την κουβερτούρα να ψηφώ να 'χει αυτοδυναμία!

Στη χώρα των Ζαχαρωτών να 'μουνα ψηφοφόρος, γλυκός, καλοδεχούμενος θα 'τανε κάθε φόρος».

Και ζήσανε όλοι στην Ζαχαροχώρα καλά κι εμείς ίσως καλύτερα!

Σχόλια