Πολιτισμός

Οι "Νεφέλες" του Αριστοφάνη για παιδιά

Η Παιδική Σκηνή της Δήμητρας Φουντούκη παρουσιάζει το θεατρικό έργο "Νεφελοκαμώματα", για μια σειρά παραστάσεων σε πόλεις της Κρήτης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Χρυσικάκος και στο ρόλο του Στρεψιάδη είναι ο Χρήστος Μπίρος.

Συγκεκριμένα, στο νησί μας παραστάσεις μας θα δοθούν:

- Στο Ηράκλειο στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2015.

- Στην Ιεράπετρα στις 21 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη".

- Στο Ρέθυμνο στις 26 Ιανουαρίου 2015 στο "Ωδείο" Ρεθύμνης.

- Στα Χανιά στο κινηματοθέατρο "Ελληνίς" στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2015 και στην Κίσσαμο Χανίων στις 29 Ιανουαρίου 2015 στο "Αμφιθέατρο" του Δημαρχείου Κισσάμου.

Παραστάσεις πραγματοποιούνται μόνο οργανωμένες με σχολεία, για παιδιά της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ώρες σχολικού ωραρίου.

Πρόκειται για τις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη, σε μια απίθανη διασκευή ειδικά για παιδιά.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της παράστασης, «σε μια εποχή όπου η κρίση αξιών ταυτίζεται με την κρίση στην παιδεία, η απολαυστική αυτή παράσταση, πάντα επίκαιρη, ψυχαγωγεί και αφυπνίζει, μια που καταπιάνεται με θέματα παιδείας, διαπαιδαγώγησης και ηθικής. Ένα έργο που μιλάει απευθείας στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές. Μια σύγχρονη προσέγγιση με καυστικό χιούμορ που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη διαχρονικότητα του έργου του μεγάλου μας κωμωδιογράφου. Τη σπουδαία αυτή κωμωδία παντρέψαμε με την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας που ξεσηκώνει και συναρπάζει τον καθένα από μας, ανεξάρτητα από την καταγωγή του. Αυτός είναι ο Χορός στην πατρίδα μας. Παρών στη χαρά, αλλά και στη λύπη. Γι' αυτό και μέσα απ' αυτόν διασκεδάζουμε, μοιραζόμαστε τον πόνο μας, παρηγορούμαστε αλλά και γλεντάμε».

Σχόλια