Πολιτισμός

Εικαστικό ταξίδι στα… "Αόρατα Νησιά"

Την εικαστική έκθεση "Αόρατα Νησιά" παρουσιάζουν στο Ρέθυμνο η γκαλερί ''Μορφές'' και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Ορίζοντας Γεγονότων, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί "Μορφές" από 30 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια πολιτιστική διαδρομή που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και συνεχίζεται ως τώρα. Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες, που εναλλάσσονταν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ορίζοντα Γεγονότων για ένα εικαστικό οδοιπορικό, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έργα ζωγραφικής, video, εγκαταστάσεις, έργα τοπίου (land art), κείμενα αλλά και δράσεις.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στην Art Athina το Μάιο 2014 και συνεχίζει ακόμα το ταξίδι της στα ορατά νησιά, έχοντας ήδη περάσει από Τήνο, Νάξο, Σαντορίνη, Κέα, και Σύρο. Η επόμενη στάση, στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, από 15/11 έως 28/11-2014, εγκαινίασε ένα νέο κύκλο εκθέσεων στην ''Κρητική Ήπειρο''.

Μετά το Ρέθυμνο η έκθεση θα συνεχίσει τη διαδρομή της στα Χανιά, φέρνοντας σε επαφή καλλιτέχνες από διαφορετικούς τόπους σε μία κοινή δημιουργία.

Το όλο εγχείρημα, επίσης, αποτέλεσε υλικό ενός ντοκιμαντέρ που εξελίσσεται και ήδη παρουσιάζεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Ιδρύματος Storefront for Art & Architecture, New York, στα πλαίσια της έρευνας με τον τίτλο ''Μικρογεωγραφίες''. Μέχρι ο λόγος να γίνει τόπος...

Συμμετέχουν: Άγγελος Κώστας, Αθανασάκη Ιουλία, Αξαόπουλος Κίμων, Ασπρογενίδου Δώρα, Βελαώρας Χάρης, Benatti Elisa, Γαδ Ελπίδα, Γκίκα Σοφία, Γκουσγκούνης Σωτήρης, Γρηγοριάδη Μαρία, Δουκάκη Μαρία, Ευθυμίου Τζίμης, Θωμόπουλος Κων/νος, Καλλιντέρη Μαρίκα, Καπερνάρου Τζένη, Καραμούζη Ράνια, Κυπριώτη Κατερίνα, Λιλικάκης Κοσμάς, Μαραβελάκη Μαρίνα, Μαργαρώνη Λυδία, Μπαλάκας Αντώνης, Μαυρουδή Αγάπη, Μέσκα Δήμητρα, Μουσούλη Λίτσα, Μπακαλούμα Ευγενία, Μπαμπάσης Τάσος, Μπέσκος Γιάννης, Μπολιεράκη Κων/να, Πανταζή Δέσποινα, Πιτικάκη Ελευθερία, Ποιμενίδου Ειρήνη, Sanchez Marianna, Σκεπετζή Χρυσούλα, Σταθοπούλου Κατερίνα, Φερεντίνου Αμαλία, Χαρατζή Βάσω, Χατζηστεφάνου Άννα Μαρία, Χριστοφή Στέλλα και Χιώτης Αντώνης.

Ώρες λειτουργίας: Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Σχόλια