Πολιτισμός

Φτιάχνουμε δικά μας παραμύθια την Παρασκευή στο "Βιβλιοσκόπιο"

Κάθε Παρασκευή και ένα παραμύθι στο βιβλιοπωλείο "Βιβλιοσκόπιο", στο Ρέθυμνο. Αυτή την Παρασκευή όμως, δε θα διαβαστεί κανένα παραμύθι… Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση αυτής της Παρασκευής θα φτιάξουν τα δικά τους παραμύθια με τις αγαπημένες τους κάρτες δημιουργικής αφήγησης.

Το "Βιβλιοσκόπιο" καλεί παιδιά και γονείς την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στις 6:30 μ.μ. στην εκδήλωση "Κάθε φορά… μια ιστορία! Παραμυθοχώρα από τους Μυθοπλάστες!".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Όπως λένε οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «σκοπός του "Κάθε φορά… μια ιστορία!" είναι να σου δείξει τον τρόπο να "διαβάζεις" τις εικόνες, να εμπνέεσαι από αυτές και να πλάθεις τις δικές σου ιστορίες. Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείς τις κάρτες στην τάξη, στο σπίτι, μόνος, με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα, ειδικού ή φίλων σου, μια καινούργια ιστορία θα ξεπετάγεται από τον κόσμο της φαντασίας και θα περιμένει ανυπόμονα να την αφηγηθείς. Κάποια μπορεί να σου αρέσει τόσο που να σου δώσει ιδέες για να φτιάξεις διαλόγους και να τη ζωντανέψεις μέσα από θεατρικό παιχνίδι, ίσως, κιόλας να τη γράψεις και να την εικονογραφήσεις με σκοπό να φτιάξεις το δικό σου βιβλίο».

Η Λιάνα Δενεζάκη, συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων, και ο Μάνος Κρόκος, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των εκδόσεων, είναι τα δημιουργικά μυαλά πίσω από τη σειρά αυτή των 49 καρτών δημιουργικής αφήγησης που αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους. Ένα ευχάριστο παιχνίδι για τα παιδιά, που τα βοηθά στην ανάπτυξη του περιγραφικού και αφηγηματικού λόγου. Το "Κάθε φορά… μια ιστορία!" κυκλοφορεί και με θέμα την ελληνική μυθολογία για παιδιά από 5-12 ετών.

Σχόλια