Πολιτισμός

Ημερολόγιο αναμνήσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μύρωνα

Για μια ακόμη φορά ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Μύρωνα κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο του για το 2015 δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να αναπολήσουν ευχάριστες στιγμές από το πλήθος των δραστηριοτήτων του Συλλόγου που δένουν το χθες με το σήμερα της ιστορικής κωμόπολης αλλά και ευχαριστώντας όλους που με κάθε τρόπο συνδράμουν ακούραστα ανιδιοτελώς και με περίσσιο ζήλο στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Συλλόγου.

«Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα», τονίζει το Συμβούλιο του Συλλόγου, «πάντα πιστός στην παράδοση του τόπου μας και στις αρχές του καθιέρωσε η θεματολογία του ημερολογίου για το 2015 να είναι αφιερωμένη σε όλους τους Αγιομυριανούς και τους φίλους της κωμόπολης μας μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του.

«Φυσικά», προσθέτει, «είναι αφιερωμένο και συνοδεύεται από απεριόριστες ευχαριστίες, σε όλους αυτούς μικρούς και μεγάλους άνδρες και γυναίκες που συνδράμουν ακούραστα και ανιδιοτελώς και με περίσσιο ζήλο στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Συλλόγου».

Στο ημερολόγιο ανά μήνα περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού Συλλόγου που αποτυπώνουν στιγμές χαραγμένες στη μνήμη όσων τις έχουν ζήσει αλλά και που δίνουν παράλληλα μια διαχρονικότητα όπως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, οι απόκριες, οι εκδηλώσεις των εθνικών εορτών τα κατά καιρούς πανηγύρια με αποκορύφωμα αυτό της εορτής του Αγίου Μύρωνα στις 8 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις των Ραύκειων, τα κάλαντα, οι εκδρομές αναψυχής και η αιμοδοσία που οργανώνεται δύο φορές το χρόνο.

Μέσα από τις σελίδες του και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται σε αυτό δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να αναπολήσει μοναδικές στιγμές που αντικατοπτρίζουν την ζωντάνια της νεολαίας του χωριού και της στιγμές που έζησαν όλοι μέσα από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο όποιος κοντά στην παράδοση επιχειρεί και το καταφέρνει να δημιουργήσει μια ανοδική πορεία βασισμένη στα έθιμα του τόπου μας.

«Να συγχαρούμε τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την πρωτοβουλία τους να αφιερώσουν το φετινό τους ημερολόγιο σε όλους που προσφέρουν, όπως μπορούν, για την κωμόπολη τις προσπάθειές τους, αλλά και την ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά τους προς τον Άγιο Μύρωνα».

Σχόλια