Πολιτισμός

"Τα δηλητηριώδη ζώα της Κρήτης" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Υπάρχουν δηλητηριώδη ζώα στην Κρήτη; Το λιακόνι δαγκώνει; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκορπιός της Κρήτης και πόσο ισχυρό είναι το δηλητήριό του;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης προσκαλεί το Σάββατο 17 Ιανουάριου 2015 όσους ενδιαφέρονται για τα παραπάνω - και όχι μόνο - να γνωρίσουν από κοντά έναν επιστήμονα που ασχολείται με τους σκορπιούς, να ερευνήσουν, να παίξουν, να φτιάξουν κατασκευές και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα δηλητηριώδη ζώα της Κρήτης με τους υπεύθυνους του Μουσείου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Ομιλία στην αίθουσα Πολυμέσων με θέμα "Τα δηλητηριώδη ζώα της Κρήτης" από τη δρα Ιάσμη Στάθη, σκορπιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00: Εργαστήριο με θέμα το θαυμαστό κόσμο των σκορπιών (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες πάνω από 8 ετών).

12:00-14:00: Υφαίνοντας τις δικές μας Αραχνοϊστορίες (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες 4-7 ετών).

12:00-14:00: Κατασκευάζω τα δικά μου δηλητηριώδη ζώα.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ ενώ για τα μέλη του Συλλόγου "Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης" η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Σχόλια