default-image

"Μία οικογενειακή υπόθεση", στο "Τεχνόπολις"

Πολιτισμός
"Μία οικογενειακή υπόθεση", στο "Τεχνόπολις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "Τεχνόπολις" και η"ΑΝΕΜΟΝ productions" παρουσιάζουν την ταινία-ντοκιμαντέρ "Μία οικογενειακή υπόθεση" την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στις 20:00 στο "Τεχνόπολις" στην Αμμουδάρα. Στην avant premiere, της ταινίας θα παρευρίσκεται η σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας.

Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και την μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτραίτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.

Η ελληνική διανομή της ταινίας ξεκινάει στις 8 Iανουαρίου στην Αθήνα. Στις 14 Ιανουαρίου θα γίνει η κρητική πρεμιέρα στο Ηράκλειο (κινηματογράφος Τεχνόπολις). Από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινούν κανονικά οι προβολές στο Ηράκλειο και στα Χανιά.

Εντός του 2015, η ταινία θα προβληθεί στα σημαντικότερα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ με παράλληλες εκδηλώσεις τέχνης, πολιτισμού, τουρισμού, κρητικής γαστρονομίας & μουσικής σε συνεργασία με τουριστικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και οργανωτές εκθέσεων.

Μια παραγωγή της Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ. Με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της ΕΕ. Διανομή υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται κανονικά από την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στους κιν/φους "Τεχνόπολις".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News