default-image

"Η εύθυμη χήρα" σε Ρέθυμνο και Χανιά

Πολιτισμός
"Η εύθυμη χήρα" σε Ρέθυμνο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβευμένο πρόγραμμα "The Met:Live in HD", μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες παραστάσεις "Μάκβεθ", "Γάμοι του Φίγκαρο", "Κάρμεν", "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" και "Οι αρχιτραγουδιστές της Νυρεμβέργης", παρουσιάζει το Σάββατο 17 Ιανουαρίου την όπερα "Η εύθυμη χήρα" του Franz Lehar.

Η σπουδαία Renee Fleming πρωταγωνιστεί στο ρόλο της συναρπαστικής μοιραίας γυναίκας που γοητεύει όλο το Παρίσι στην κεφάτη οπερέτα του Lehar, σε μια νέα σκηνοθεσία από τη δεξιοτέχνη σκηνοθέτιδα και χορογράφο του Μπρόντγουεϊ Susan Stroman (The Producers, Oklahoma!, Contact).

Η Stroman και η σκηνογραφική της ομάδα, με τον Julian Crouch (Satyagraha, The Enchanted Island) και το σχεδιαστή κουστουμιών William Ivey Long (Cinderella, Grey Gardens, Hairspray), δημιούργησαν ένα art-nouveau σκηνικό που βρίσκει την κορύφωσή του με το χορό και το τραγούδι των grisettes στο θρυλικό Μαξίμ. Ο Nathan Gunn συμπρωταγωνιστεί ως Ντανίλο και η Kelli Ο' Hara είναι η Βαλενσιάν. Διευθύνει ο Andrew Davis.

Οι αίθουσες προβολής των παραστάσεων της ΜΕΤ αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη η παράσταση θα μεταδοθεί στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, και στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι Πολιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News