Πολιτισμός

Βιβλίο: "Ο Γαλαζομάτης πειρατής"

"Ο Γαλαζομάτης πειρατής" είναι εδώ και περιμένει να ταξιδέψει μαζί με τους αναγνώστες στα νερά της φαντασίας και της ιστορίας.

Συγγραφέας είναι ο κύριος Γιάννης Γρυντάκης, δρ Ιστορίας, με υπέροχο παρελθόν στη συγγραφή και την εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια "πάντρεψε" το πάθος του για την ιστορία με το γλυκό ταξίδι της φαντασίας.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στην περίοδο της αιγυπτιοκρατίας και τουρκοκρατίας στην Κρήτη. Μιλάει για τη δημιουργία του ελληνικού έθνους, για την Κρήτη και πότε συμπεριλήφθηκε σε αυτό. Για τους ηγέτες της τότε εποχής. Για τη ζωή των ανθρώπων και τις αντιξοότητες που αντιμετώπιζαν, που όμως δεν τις ανέχτηκαν και επαναστάτησαν απέναντι στους κατακτητές.

Ακόμη αναφέρεται στην ευρωπαϊκή ιστορία, τις συμμαχίες, όπως και στις έχθρες της Ελλάδας με τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Αγγλία, κ.ά. Όλα αυτά είναι τοποθετημένα μέσα σε συζητήσεις των ηρώων του μυθιστορήματος.

Μέσα από τις περιπέτειες του Γαλαζομάτη, τα ταξίδια και τις γνωριμίες του, έχουμε τη δυνατότητα να μάθουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε Έλληνας, με έναν ξεχωριστά ευχάριστο τρόπο.

Ο Γαλαζομάτης και το πλήρωμά του μάς προσφέρουν ταξίδια σε επαναστάσεις, ρεσάλτα, ναυμαχίες, σκλαβοπάζαρα, ακόμη και σε δεξιώσεις στη Μασσαλία μας πηγαίνουν, με δούκισσες, πριγκίπισσες και υψηλούς προσκεκλημένους.

Για παραγγελίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.iprofitissa.com.

Σχόλια