default-image

"Ο μάγος του Οζ" στην Κρήτη

Πολιτισμός
"Ο μάγος του Οζ" στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ο μάγος του Οζ" έρχεται στην Κρήτη και ετοιμάζεται να μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του. Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, με την Ντόροθι και την παρέα της, ξεκινά σήμερα το ταξίδι της από το Ρέθυμνο προσφέροντας ένα πραγματικά μαγικό θέαμα.

Η πρεμιέρα θα γίνει στο Ωδείο Ρεθύμνου, με δύο παραστάσεις στις 5:15 και στις 7:30 το απόγευμα.  

Λίγα λόγια για το έργο

Ο θαυμαστός "Μάγος του Οζ" είναι από τις πιο γνωστές παιδικές ιστορίες στο κόσμο, ένα μοντέρνο παραμύθι το οποίο έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες! Μία ομάδα ετερόκλητων ταξιδευτών, με επικεφαλής τη μικρή Ντόροθι, τον Αχυρένιο, τον Ντενεκεδένιο και το Λιοντάρι, αναζητά την αυτογνωσία και την πνευματική λύτρωση. Οι ήρωες της παράστασης ταξιδεύουν στη χώρα του Οζ με στόχο να φτάσουν στην αστραφτερή Σμαραγδούπολη, η οποία κατοικείται από τους Πολυφαγάκηδες.

Οι ταξιδευτές μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, για να συναντήσουν το Μάγο του Οζ, θα έρθουν αντιμέτωποι με αρκετά εμπόδια... Ένα από αυτά και της κακιάς νεράιδας, την οποία όμως θα ξεπεράσουν με την παρουσία της καλής νεράιδας Γκλίντα!

Τη θεατρική διασκευή αλλά και τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Χάρης Ρώμας. Η μουσική, που απογειώνει την παράσταση, είναι του μοναδικού Γιάννη Ζουγανέλη, οι 14 εντυπωσιακές χορογραφίες του Φώτη Μεταξόπουλου, τα 25 εκπληκτικά κοστούμια σχεδίασε η Σήλια Δεμίρη, ενώ τα 4 σκηνικά κατασκεύασε ο Αντώνης Βαλής.

Παίζουν 8 επαγγελματίες ηθοποιοί από το θέατρο και την τηλεόραση και συγκεκριμένα οι Στέλλα Μπονάτσου, Κατερίνα Αναστασίου, Μύριαμ Χρονοπούλου, Μανόλης Κονταξάκης, Γιάννης Πισκιτζής, Γιάννης Τσούκας, Δανάη Νεονάκη και ο Νίκος Βαλής.

* Ρέθυμνο: Σήμερα Σάββατο 10 Ιανουαρίου, στο Ωδείο Ρεθύμνου και ώρες 5:15 και 7:30 το απόγευμα.

* Χανιά: Αύριο Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στο Κινηματοθέατρο "Ελληνίς" και ώρες 12 το μεσημέρι και 5:30 το απόγευμα.

* Καστέλι: Μεθαύριο Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και ώρες 5:15 και 7:30 το απόγευμα.

* Άγιος Νικόλαος: Τρίτη 13 Ιανουαρίου, στο κινηματοθέατρο "Ρεξ", στις 7:15 το απόγευμα.

* Ιεράπετρα: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη", στις 7:15 το απόγευμα.

* Σητεία: Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Sitia Beach, στις 7:15 το απόγευμα.

* Ηράκλειο: Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", στις 5:15 και στις 7:30 το απόγευμα, και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στον ίδιο χώρο και ώρες 12 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα.

* Μοίρες: Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στο πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού, στις 7:15 το απόγευμα.

* Αρκαλοχώρι: Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στο συνεδριακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, στις 7:15 το απόγευμα.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News