Πολιτισμός

Ο Μάνος Αλιγιζάκης στο Cine Studio live

Μόνος του ή με τους Salonumuz έχει εμφανιστεί πολλές φορές κυρίως στην Αθήνα σε διάφορα stage, ο Μάνος Αλιγιζάκης πιανίστας, κλαρινετίστας και... μηχανικός λογισμικού, θα βρίσκεται την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο Cine Studio live σε μία μοναδική συναυλία.

Ο Μάνος Αλιγιζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Μαζί με τα προηγούμενα είναι επίσης μέλος των Salonumuz Klimalidir και κρητικός με καταγωγή από τα Χανιά.

Τον Ιούλιο του 2014 σε ένα πρώτο live συστήθηκε στο κοινό ως solo τραγουδοποιός. Τον Νοέμβριο του 2014 ολοκλήρωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο ο οποίος ονομάζεται "Sapiens" σε παραγωγή Νίκου Ottomo Αγγλούπα.

Γράφει σε ελληνικό στίχο, αγαπάει τον ηλεκτρισμό και το progressive στον ήχο, με παρόντα κάπου πάντα το πιάνο ή το κλαρίνο άλλοτε σε διακριτικό και άλλοτε σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η μουσική του είναι μέρος αυτού που κάποιοι αποκαλούν "σύγχρονος ελληνικός ηλεκτρικός ήχος".

Στις δύο συναυλίες που θα δώσει στα Χανιά και στο Ηράκλειο θα παρουσιάσει το νέο του υλικό, τραγούδια απο τον προηγούμενο δίσκο του με τους Salonumuz, όπως και κάποιες επιλεγμένες διασκευές σε απωθημένα του από Ελλάδα και Δύση.

Μόνος του ή με τους Salonumuz έχει εμφανιστεί πολλές φορές κυρίως στην Αθήνα σε διάφορα stage όπως Six Dogs, Σταυρός του Νότου, An, Kyttaro, After Dark, σαν support στην Texnopolis και σε διαφορα φεστιβάλ (AntiRacism, LegalizeIt, Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής)

Πριν από λίγες μέρες ανέβηκε στο youTube το πρώτο video Clip από τον καινούργιο του δίσκο. Το κομμάτι λέγεται "Σταύρος Καρπαθιωτάκης" και περιγράφει το άγνωστο παρασκήνιο της επεισοδιακής κηδείας του Νίκου Καζαντζάκη το 1957 στο Ηράκλειο.

Η ιστορία παρουσιάστηκε πρόσφατα και από την Lifo

Ο δίσκος διατίθεται δωρεάν στο goo.gl και σύντομα θα κυκλοφορήσει στα Deezer, Spotify, iTunes, Google Play και Amazon

Πέτρος Ποντικης ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης πατρωνάς: ηλεκτρικό Μπασο

Κρίτων μπελλώνιας: ντραμς

Μάνος αλιγιζάκης: organ, πιάνο, κλαρίνο, φωνή

Παρασκευή 16 Γενάρη Ηράκλειο

Cine Studio Λεωφόρος Ικάρου και Ηροδότου

Τηλέφωνο κρατήσεων 2810823813 - texnopolis.net

Είσοδος 6 ευρώ - Φοιτητικό/Ανέργων 4 ευρώ

Ώρα έναρξης 22:30.

Σχόλια