default-image

Δεκάδες εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους

Κρήτη
Δεκάδες εκδηλώσεις για την υποδοχή του νέου έτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους ξεκίνησε... Λίγες μόλις ώρες απομένουν για τον ερχομό του 2015 και οι πόλεις της Κρήτης έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, προσμένοντας ο νέος χρόνος να τους φέρει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Με μουσική, κάλαντα και εκατοντάδες πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον κρητικό ουρανό, το νησί υποδέχεται τα μεσάνυχτα το 2015. Δεκάδες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στις κεντρικές πλατείες της Κρήτης και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει θα μεταδώσουν ένα μήνυμα χαράς, ελπίδας και ξεγνοιασιάς στους Κρητικούς που θα δώσουν το "παρών".

Αναλυτικότερα:

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για την έλευση του νέου έτους ξεκινούν νωρίς σήμερα το πρωί, όπου στις 11 η Φιλαρμονική του Δήμου θα ερμηνεύσει πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμου και το "σταυρό" της πόλης. Το απόγευμα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το καλωσόρισμα του νέου έτους. Συγκεκριμένα, στην κεντρική εξέδρα της πλατείας Ελευθερίας, στις 7:30 το απόγευμα, θα βρίσκεται το μουσικό σύνολο του Χρήστου Στιβακτάκη που θα ερμηνεύσει έντεχνα κρητικά. Στο μουσικό σύνολο συμμετέχουν ο Χρήστος Στιβακτάκης στο λαούτο και το τραγούδι, ο Σωτήρης Αγγελάκης στην ακουστική κιθάρα, ο Gian Andrea Garancini στα κρουστά και η Πόπη Φραγκιαδουλάκη στο τραγούδι.

Στις 8:30 το βράδυ το πρόγραμμα συνεχίζεται με συναυλία παραδοσιακών-έντεχνων και συνθέσεις του μουσικού σχήματος "ΕΡΑΝ", στο οποίο συμμετέχουν ο Νεκτάριος Παχιαδάκης στις λύρες και το τραγούδι, η Κυβέλη Σεργίου στο τραγούδι και τα κρουστά, ο Αντώνης Μανουσάκης με λαούτο, μπουλγάρι, θιαμπόλι, μαντολίνο και τραγούδι, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης στην κιθάρα και ο Μηνάς Παιγνιωτάκης στα κρουστά.

Στις 10 το βράδυ τη σκυτάλη παίρνει το χορευτικό σχήμα "Μαυρόκωστα", που θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς συνοδευόμενο από το μουσικό συγκρότημα των Γιώργη Φασουλά και Κώστα Καλλέργη. Στις 11:30 το βράδυ θα ακολουθήσει εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου που θα διαρκέσει μέχρι τις 11:59, οπότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση σε γιγαντοοθόνη για το καλωσόρισμα του νέου έτους, το οποίο θα συνοδευτεί από ένα πλούσιο πρόγραμμα ρίψης πυροτεχνημάτων.

Την Πρωτοχρονιά

Τη μέρα της Πρωτοχρονιάς στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" του Δημαρχείου, θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας με τις ευχές του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των Αρχών της πόλης και των δημοτών, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Στο Δήμο Μινώα

Με εκδηλώσεις σε Αρκαλοχώρι και Θραψανό θα υποδεχτεί το 2015 ο Δήμος Μινώα. Συγκεκριμένα, στο Αρκαλοχώρι στις 11 το πρωί θα ακουστούν κάλαντα με ζωντανή μουσική στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από τα Κατηχητικά των Ενοριών του Αρκαλοχωρίου και από τις σχολές χορού της Χριστίνας Παπαδάκη. Από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ θα πραγματοποιούνται δρώμενα σε χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Παράλληλα, στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιείται παζάρι αγάπης για τη στήριξη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή", με έργα κατασκευασμένα από τα παιδιά.

Στο Θραψανό στην κεντρική πλατεία, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Αρχιμηνιά, αρχιχρονιά..." από τη Μαρίνα-Στέλλα Μαρινάκη και τον Λευτέρη Μαρινάκη με παιδικά δρώμενα και παρασκευή γλυκών. Στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει ζωντανή κρητική μουσική και κεράσματα από τον Πολιτιστικό Συλλόγου Θραψανού.

Στο Ρέθυμνο

Στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο, παρέα με το σύλλογο καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης κατARTι, «θα γίνουμε τα πιο χαρούμενα ξωτικά-βοηθοί του Αϊ Βασίλη με τα απίθανα και τρελά καπέλα που θα κατασκευάσουμε με χαρτιά και ανακυκλώσιμα υλικά. Συντονισμός δράσης: Μαρία Τσουκνάκη, εικαστικός-αφηγήτρια», τονίζεται σχετικά. Στις 12:30 το μεσημέρι μια όμορφη παραμυθένια άμαξα με τον Αϊ Βασίλη κυκλοφορεί στην πόλη με λιχουδιές και γλυκάκια για όλους. Ξεκινάει από την πλατεία Αγνώστου και διασχίζει την πόλη με κατάληξη στην πλατεία Μικρασιατών και μας ταξιδεύει σε γιορτινό κλίμα! Τον Αϊ Βασίλη συνοδεύει η Δημοτική Φιλαρμονική, παιανίζοντας σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης σε εορταστικούς ρυθμούς. Στην πλατεία Μικρασιατών θα προσφέρεται ζεστή και αρωματική κανελλάδα σε όλους από την κ. Μαργαρίτα Σαββάκη.

Από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Μικρασιατών και Βερνάρδου οι αθλητές του Ομίλου Πετοσφαίρισης Ρεθύμνου (ΟΠΕΡ) παίζουν βόλεϊ και προσφέρουν θέαμα!

Στα Χανιά

Με λύρες, λαούτα και χορούς στην πλατεία της δημοτικής αγοράς θα προθερμάνουν το κλίμα για τον ερχομό του 2015 οι Χανιώτες. Το γλέντι θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με τη συμμετοχή των παραδοσιακών συλλόγων "Καγιάλες", "Ζάλος", "Αροδαμός" και "Σταυραετοί". Παίζουν οι Γιώργος Παντερμάκης (λαούτο), Χάρης Παντερμάκης (λύρα), Δημήτρης Τσούρτος (μπάσο) και Στέλιος Οικονομάκης (κρουστά). Στις 10 το βράδυ, στον ίδιο χώρο, τα Χανιά υποδέχονται το νέο έτος με τους ήχους της Κρήτης, με τον Λεωνίδα Λαϊνάκη και την παρέα του. Συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μίλατος: Δώρα από τον Αϊ Βασίλη

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στις 3:30 το απόγευμα, ο Άγιος Βασίλης θα βρεθεί στη Μίλατο για να μοιράσει δώρα στα μικρά παιδιά. Θα ακολουθήσουν η κοπή της βασιλόπιτας και κέρασμα. Παρακαλούνται όλα τα παιδιά της Μιλάτου να έρθουν να τον υποδεχτούν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News