default-image

"Εγώ, η Γωγώ" με την Ελ. Κωνσταντινίδου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Κρήτη
"Εγώ, η Γωγώ" με την Ελ. Κωνσταντινίδου σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο "Εγώ, η Γωγώ", έχοντας λάβει ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια από κοινό και κριτικούς κατά τη διάρκεια των επιτυχημένων εμφανίσεών του την προηγούμενη θεατρική σεζόν στο Θέατρο Αθηνών, έρχεται στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου θα ανέβει στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" στο Ηράκλειο στις 9 και 10 Ιανουαρίου και στο Θέατρο Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο, στις 12 και 13 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Μετά τους "Ήρωες", τη "Φουρκέτα" και τη "Φτωχούλα του Θεού", η Ελένη Γκασούκα, γοητευμένη από τον εγκλωβισμό των "Ευτυχισμένων ημερών" του Σάμιουελ Μπέκετ, παρουσιάζει το "Εγώ, η Γωγώ".

Μια γυναίκα βρίσκεται εγκλωβισμένη στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της μετά από ένα σοβαρά τροχαίο ατύχημα. Πώς θα διασωθεί; Ποιος θα τη βοηθήσει να βγει από τον γκρεμό; Αν και συνηθισμένη να της επιλύουν πάντα οι άλλοι τα προβλήματά της, αυτή τη φορά καλείται να τα βγάλει πέρα μόνη της. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Θα τα καταφέρει η Γωγώ; Ή θα χαθεί;

Μια προσωπική αναμέτρηση, όπου το κωμικό και το δραματικό στοιχείο εναλλάσσονται στον παραληρηματικό μονόλογο της ηρωίδας. Μια κωμωδία που πραγματεύεται την πολυτέλεια του σύγχρονου ανθρώπου να έχει κατάθλιψη ή μια τραγωδία που αφορά στη μοναξιά και τον αποκλεισμό, ως απόλυτη ανθρώπινη μοίρα;

Η Γωγώ, ίσως, έχει τη δύναμη να προσαρμοστεί σε κάθε ασυνήθιστη συνθήκη, σε ό,τι κι αν προκύψει. Ίσως και όχι. Είναι ταυτόχρονα μπροστά στο αδιέξοδο και στη λύτρωση. Όπως όλοι οι εγκλωβισμένοι αλλά κι όπως αυτοί που δεν παρατούν τον αγώνα στα μισά.

Οι συντελεστές της παράστασης

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελένη Γκασούκα

Σκηνικά-ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία Φιλίππου

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Μουσική επιμέλεια: Πάνος Σουρούνης

Φωτογραφίες: Λάμπης Μηλαίος

Τρέιλερ παράστασης: Λουκάς Ζιάρας

Παραγωγή: Θέατρο Αυλαία

Σύμβουλος Τύπου: Σεμίνα Διγενή

Προβολή-επικοινωνία: BrainCo

Πρωταγωνιστεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και συμμετέχει ο Νίκος Πιζάνης.

Οι παραστάσεις

* 9-10 Ιανουαρίου στο Θέατρο "Αστόρια", στο Ηράκλειο

* 12-13 Ιανουαρίου, στο Θέατρο Πολιτισμού, στο Ρέθυμνο

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή-Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 20:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News