default-image

Υποδοχή του νέου έτους με τα… Στρατάκια στο "Νυν και Αεί"

Πολιτισμός
Υποδοχή του νέου έτους με τα… Στρατάκια στο "Νυν και Αεί"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα αδέλφια που ξέρουν τι θα πει κρητικό γλέντι, η μουσική σκηνή του Ηρακλείου "Νυν και Αεί" υποδέχεται τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης ανεβαίνουν στο πάλκο του "Νυν και Αεί" από την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου για έξι βραδιές γεμάτες Κρήτη.

Έξι βραδιές στημένες και σχεδιασμένες με μεράκι από τους αδελφούς Στρατάκη με ένα ύφος που δίνει άλλη διάσταση στην κρητική μουσική και μοιράζει… καρπούς τέχνης και τεχνικής από δύο δημιουργούς, που, έχοντας βαθιά γνώση της παράδοσής μας, κάνουν ένα ποιοτικό βήμα μπροστά στη μουσική παράδοσή μας.

O Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από τα 11 του χρόνια να ασχολείται με το λαούτο με την οικογένεια των Ξυλούρηδων. Μετά τη χρόνια μουσική διαδρομή του σε εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, δημιούργησε με δική του προτροπή ένα μουσικό σχήμα μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Στρατάκη.

Ο αδελφός του Γιώργος ασχολείται και αυτός από την ηλικία των 10 ετών με τη λύρα σε παράλληλη πορεία με τον αδελφό του Νίκο. Το πλήρωμα του χρόνου ένωσε τα δύο αδέλφια που φέρνουν το σημερινό αποτέλεσμα προσπαθώντας να δημιουργήσουν και να χαράξουν τη δική τους μουσική άποψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News