default-image

Βραβείο κοινού για την ταινία "Ελάχιστη" σε φεστιβάλ στην Αθήνα

Πολιτισμός
Βραβείο κοινού για την ταινία "Ελάχιστη" σε φεστιβάλ στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ένα ακόμη βραβείο γύρισαν στο Ηράκλειο οι συντελεστές της ταινίας "Ελάχιστη" από την Αθήνα. Η ταινία "Ελάχιστη" ήταν επίσημη συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου της Αθήνας και κατάφερε να διακριθεί με το Βραβείο Κοινού ανάμεσα στις 250 και πλέον ταινίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον ιστορικό κινηματογράφο "Αλκυονίδα", που επαναλειτούργησε μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, η ταινία μικρού μήκους "Ελάχιστη" της Κωνσταντίνας Πάλλη έτυχε θερμής υποδοχής τόσο απ' το κοινό, όσο κι απ' την κριτική επιτροπή.

Η ταινία ήταν επίσημη συμμετοχή στο Πανευρωπαικό Φεστιβάλ Filme της Θεσσαλονίκης και τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Σεναρίου για την Κωνσταντίνα Πάλλη, Γυναικείου ρόλου για την Αθηνά Καζούρη και Μουσικής για τον Γιάννη Βάρδα.

Επίσης ήταν επίσημη συμμετοχή στο Balkan Film Food Festival στο Pogradec, στο Φεστιβάλ Bornshorts της Δανίας και στο αμερικανικό φεστιβάλ 61 Highway στη Μινεσότα.

Η ταινία "Ελάχιστη" (Diminished) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων δημιουργών και εξαρχής πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Η ταινία "Ελάχιστη" μιλά για την κρίση και για τις αλλαγές που έφερε στις ζωές όλων μας, και ειδικά στους νέους. Η κεντρική ηρωίδα, πραγματικά "ελάχιστη" ανάμεσα στους πολλούς, αγωνίζεται να βρει μια θέση σ' έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά. Έχει περιθώριο μόνο μιας μέρας για να βρει δουλειά και στέγη. Στην προσπάθειά της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλη την παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας που βιώνει την κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Το φιλμ μιλά για τη μοναξιά όλων αυτών που δε στάθηκαν τυχεροί. Πολλοί απ' τους συντελεστές είναι και οι ίδιοι χρόνια άνεργοι και γνωρίζουν αυτήν την κατάσταση από δικές τους εμπειρίες. Η ταινία ήταν ένας τρόπος να αντισταθούν και να μιλήσουν για όλα αυτά που βιώνουν.

Oι συντελεστές

Σενάριο-σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη

Κάμερα: Νικολάι Ντορόζκιν

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωστής Νικολόπουλος

Μουσική: Γιάννης Βάρδας

Μοντάζ: Νικολάι Ντορόζκιν

Ηχοληψία: Βαγγέλης Αποστόλου

Παίζουν: Αθηνά Καζούρη, Κώστας Ζαϊμάκης, Ελευθερία Σινατσάκη, Λευτέρης Τακάκης, Μαίρη Ανδρουλάκη, Ρένα Πασπάτη, Χαρούλα Μαυράκη, Δημήτρης Φλουρής, Κωνσταντίνος Θανάσουλας, Igor Korosec, Γιάννης Σωμαράκης, Barbara Daling, Σπύρος Ρεντούμης, Νίκος Σηφάκης, Παναγιώτης Τούτιος κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News