default-image

Την παράσταση "Φατς και Ζβου" παρουσιάζει το Β’ ΚΕΠΑ Ηρακλείου

Πολιτισμός
Την παράσταση "Φατς και Ζβου" παρουσιάζει το Β’ ΚΕΠΑ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παιδική παράσταση "Φατς και Ζβου" του Ken Kambell παρουσιάζει στις 10 Ιανουαρίου το Β' ΚΕΠΑ Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Μαρία Σαριτσάμη. Μια παράσταση με πλούσια σκηνικά και κουστούμια, γεμάτη γέλιο, μυστήριο, αγωνία, παγίδες, μεταμφιέσεις, παιδική κατεργαριά και καταλυτική συμμετοχή των παιδιών στην ανέλιξη της πλοκής. Το έργο θα παρουσιαστεί στις 6 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.  

Το σχέδιο είναι απλό! Πρέπει με κάθε τρόπο ο ξεπεσμένος και αδύναμος βαρόνος Τίπτις να σαμποτάρει τον ωραίο και δυνατό Αλβέρτο στις δοκιμασίες που θα διαγωνιστούν με έπαθλο την πριγκίπισσα Καρολίνα. Για το λόγο αυτό απευθύνεται σε δύο συμπαθέστατους αλητάκους, τον ευρηματικό κ. Φατς και το χαζούλη βοηθό του Ζβου. Ειδικότης τους είναι οι παγίδες, οι μεταμφιέσεις παραφερνάλια. Στα αφελή τους τεχνάσματα ο Ζβου δε σταματά να ικανοποιεί τις επιθυμίες των γύρων του, βγάζοντας ένα σωρό αντικείμενα-εκπλήξεις, μέσα από το μαγικό του παλτό. Οι δύο ήρωες θα σκαρφιστούν και θα επινοήσουν με παιδική κατεργαριά και με τη συνδρομή του βαρόνου Τίπτη δεκάδες κόλπα, παγίδες, μεταμφιέσεις, προκειμένου ο αδύναμος βαρόνος να κατατροπώσει το δυνατό Αλβέρτο στους αγώνες πάλης, ξιφασκίας και σκοποβολής που γίνονται στο στάδιο Ουέμπλεϊ.

Ποιος τελικά θα κερδίσει την καρδιά της πριγκίπισσας Καρολίνας; Ο υστερόβουλος κ. Τίπτις, ο ατσαλάκωτος Αλβέρτος, ή μήπως κάποιος άλλος του οποίου η αγαπητική αφέλεια και η ανιδιοτελής προσφορά ξεπερνά την ψυχρή λογική των δύο πρώτων; Η ξεκαρδιστική φαρσοκωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών του Ken Kampell γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Αγγλία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση που συνδυάζει το γέλιο και τον ενθουσιασμό, την ενεργή συμμετοχή του κοινού στην ανέλιξη της πλοκής, τον κοινωνικό προβληματισμό αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αναθεώρηση των κοινωνικών στερεοτύπων και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Η καρναβαλική ανατροπή στο τέλος του έργου υπαινίσσεται το θρίαμβο της αγάπης, της φιλίας, του έρωτα και της χαράς...

Το εισιτήριο είναι 6 ευρώ.

Παίζουν:

Φατς: Κυριάκος Κορογιάννης

Ζβου: Κωνσταντίνος Σμπώκος

Βαρόνος: Στέφανος Αναστασάκης

Τελετάρχης-βασιλιάς: Νίκος Σκουλατάκης

Αλβέρτος: Μανόλης Κορογιάννης

Πριγκίπισσα Καρολίνα: Θεοδώρα Κοκκινίδη

Βασίλισσα: Λευκοθέα Γεργεριτάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News