Πολιτισμός

"Ο τυχερός στρατιώτης" από το "Σχήμα 7" στο Θεατρικό Σταθμό

Το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Ο τυχερός στρατιώτης" παρουσιάζει το ερχόμενο Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ο θίασος "Σχήμα 7". Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 5:30 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο τυχερός στρατιώτης έχει σαν αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία. Η επιρροή του δεν είναι τυχαία, ιδιαίτερα στον κόσμο και στην εποχή που ζούμε.

Το κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου αφηγείται την πορεία ενός απλού ανθρώπου που με οδηγό την τύχη και την εξυπνάδα κατακτά ύπατα αξιώματα και πλούτη, αλλά γρήγορα χάνει το μέτρο. Η μέθη της εξουσίας και της δύναμης τον κυριεύουν τόσο, που πιστεύει ότι μπορεί να υποτάξει τους πάντες και τα πάντα. Τι γίνεται όταν μας προσφέρονται τα πάντα πολύ εύκολα; Πώς μπορείς να παίξεις χαρτιά με έναν διαβολάκο και να φυλακίσεις το κακό σ' ένα μαγικό σακί; Ένα κείμενο γεμάτο από πολύχρωμες και διασκεδαστικές εικόνες και συναισθήματα... όπου τρεις κούκλες γίνονται συμπρωταγωνιστές κι εμπνέουν τους πέντε ηθοποιούς.

Η σκηνοθεσία και η γενική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Μεταξάκη. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Στέλλα Κουφάκη, η σκηνογραφία και η εικαστική επιμέλεια είναι του Νικόλαου Ζαρωνάκη, οι χορογραφίες και η κινησιολογία είναι του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη, ενώ η διδασκαλία των τραγουδιών της παράστασης έγινε από τον Βαρδή Σαμαριτάκη.

Οι ηθοποιοί είναι ο Τάσος Καϊσαρλής, η Σοφία Δερμιτζάκη, η Ρένα Πασπάτη, ο Χρόνης Σαπουντζάκης και η Κατερίνα Μυλωνάκη.

Σχόλια