default-image

Άρωμα Κρήτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πολιτισμός
Άρωμα Κρήτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο "Από τον Βενιζέλο της Κρήτης στην Κρήτη του Βενιζέλου" θα δώσει στις 9 Ιανουαρίου η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, με έργα κορυφαίων Ελλήνων μουσουργών (Μανόλη Καλομοίρη, Νίκου Σκαλκώτα, Δημήτρη Μητρόπουλου και Γιώργου Κουμεντάκη), εμπνευσμένα από την κρητική Μούσα και την ιστορική διαδρομή του Βενιζέλου.

Σε πρώτη εκτέλεση, η ορχήστρα θα συνοδεύσει την ηχογραφημένη φωνή του Βενιζέλου στο ριζίτικο "Ο Διγενής" σε εναρμόνιση Σκαλκώτα. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με την Πέμπτη Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ. Διευθύνει ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Βύρων Φιδετζής. Επιπλέον, για τους κατόχους των εισιτηρίων, θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία.

Τα εισιτήρια διατίθενται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το www.megaron.gr, από το www.viva.gr, καθώς και από τα καταστήματα Public και το www.public.gr. Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 5 ευρώ (εκπτωτικό), 10 ευρώ (Ζώνη Β+Γ), 15 ευρώ (Ζώνη Α) και 25 ευρώ (Διακ.). (Πληροφορίες: Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», τηλ. 2821054011, εσωτ. 111 & 112, [email protected]).

Με τη συναυλία ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Βενιζέλου, ενώ συμπίπτει με τη συμπλήρωση 15 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος", που εδρεύει στην πατρική οικία του στη Χαλέπα Χανίων. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, της Κρητικής Εστίας και άλλων κρητικών οργανώσεων της Αττικής, καθώς και του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News