Πολιτισμός

Το παραμύθι της Παπλωματούς στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι "Η Παπλωματού" των Τζεφ Μπίρμπο και Γκέιλ Ντε Μαρκέν, που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους παρουσιάζει σήμερα το "Theater Factory" στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων "Όλος ο Δήμος μια γιορτή". Η παράσταση θα δοθεί στις 5:30 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

«Μια γενναιόδωρη παπλωματού με μαγικά λες δάχτυλα, φτιάχνει τα πιο όμορφα παπλώματα του κόσμου. Όμως ποτέ δεν τα πουλά, τα χαρίζει στους φτωχούς και τους άπορους. Ένας άπληστος βασιλιάς, αγέλαστος και κατσούφης, που ζει μέσα στο παλάτι του, έχει μαζεμένους όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Ψάχνει όμως να βρει εκείνον που θα του χαρίσει την ευτυχία, έστω ένα χαμόγελο. Έτσι, διατάζει όλους τους πολίτες του να του φέρουν για τα γενέθλιά του πολλά δώρα!

Θα φτιάξει η παπλωματού ένα πάπλωμα για το βασιλιά; Κι ο βασιλιάς θα μάθει τι σημαίνει να προσφέρεις, να μοιράζεσαι;

Μπορεί η παπλωματού και τα παιδιά να διδάξουν στο βασιλιά την τέχνη της ευτυχίας; Κι αυτός τελικά τι θα τους κάνει τους θησαυρούς του;».

Παίζουν: Μαρία Σαριτσάμη (Παπλωματού), Κυριάκος Κορογιάννης (βασιλιάς), Λευκοθέα Γεργεριτάκη (στρατιώτης-αφηγητής) και Νίκος Σκουλατάκης (στρατιώτης-αφηγητής-αρκούδα).

Σχόλια