Πολιτισμός

Κάλαντα στον δήμαρχο Ηρακλείου από το 34ο Δ.Σ.

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα ψάλει στον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινμό η χορωδία του 34ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 10 το πρωί.

Η χορωδία του 34ου Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε τη λειτουργία της το σχολικό έτος 2012-13. Αποτελείται από παιδιά που φοιτούν στις τάξεις Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ ενδιαφέρονται για το τραγούδι και θέλουν να συμμετέχουν σε μια ομαδική δραστηριότητα. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει τραγούδια και μουσικά έργα κυρίως Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και φυσικά τραγούδια του τόπου μας, της Κρήτης.

Η χορωδία συμμετέχει στις εθνικές εορτές, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες του σχολείου μας. Οι πρόβες τις χορωδίας γίνονται κάθε Σάββατο 12:00 - 13:30 στην αίθουσα μουσικής του σχολείου.

Το σχολικό έτος 2012-13 η χορωδία προετοίμασε τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Μ. Θεοδωράκη - Μ. Χατζιδάκι - Γ. Μαρκόπουλου - Δ. Σαββόπουλου.

Το σχολικό έτος 2013-14 η χορωδία προετοίμασε παραδοσιακά τραγούδια από τον Ελληνόφωνο χώρο της Ευρώπης και τα παρουσίασε σε συναυλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, καθώς και στο 1ο Φεστιβάλ χορωδιών Δημοτικών σχολείων που διοργάνωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών "Δ. Θεοτοκόπουλος".

Η χορωδία το σχολικό έτος 2014-15 προετοιμάζει παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, τραγούδια των Ελλήνων συνθετών Σουγιούλ και Αττίκ αλλά και τραγούδια από το ξένο ρεπερτόριο.

Σχόλια