Πολιτισμός

Ένα βραβευμένο νηπιαγωγείο στο Ηράκλειο

Το Βραβείο νεαρότερου δημιουργού στην κατηγορία Α (4-12 ετών) έλαβε το 28ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, με υπεύθυνες νηπιαγωγούς τις Δέσποινα Κομνηνού και Ζαμπία Λαζανάκη, για την ταινία animation (κινουμένων σχεδίων) «Δεινόσαυροι». Η διάκριση αυτή ήρθε στο πλαίσιο της 14ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας- CAMERA ZIZANIO, που πραγματοποιήθηκε στην Ηλεία από 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2014.  

Στην CAMERA ZIZANIO διαγωνίζονταν 220 ταινίες από 190 σχολεία απ' όλη την Ελλάδα, ενώ ακόμα μεγάλη συμμετοχή ταινιών (250) υπήρξε   από ευρωπαϊκές χώρες για το ευρωπαϊκό τμήμα του φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία  τοπικών φορέων, φορέων εκπαιδευτικών, φορέων του οπτικοακουστικού χώρου κλπ.

Δεκαπέντε νηπιαγωγεία από τη 19η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής του νομού Ηρακλείου, με την προτροπή της Σχολικής Συμβούλου Νίκης Δεληκανάκη, συμμετείχαν με 23 ταινίες animation στη διοργάνωση, για πρώτη φορά ως μοναδικές συμμετοχές νηπιαγωγείων από όλη την Ελλάδα. Η κ. Δεληκανάκη είχε διδάξει σε σειρά σεμιναρίων στους εκπαιδευτικούς της προσχολικής τη μεθοδολογία animation, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εξαιρετικές παραγωγές από τους μικρούς μαθητές.

Οι περισσότερες από τις ταινίες, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη, είναι αναρτημένες στην καινοτόμο εκπαιδευτική ιστοσελίδα των Μαθηματικών creativemathpathways.sch.gr Η βραβευμένη ταινία, κατασκευασμένη με πολύ μεράκι από τα μικρά παιδιά και με το συντονισμό των νηπιαγωγών, συνδυάζει ένα ευφάνταστο σενάριο με μαθηματικές έννοιες και αρκετό χιούμορ.

Σχόλια