default-image

Κοινωνικός Χώρος: Ζεστασιά και χαρά στις γιορτές

Κρήτη
Κοινωνικός Χώρος: Ζεστασιά και χαρά στις γιορτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τα φετινά Χριστούγεννα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, που βρίσκεται στη Μονής Αγκαράθου στο Ηράκλειο, γίνονται σημαντικές εκδηλώσεις που έχουν ως σκοπό την προσφορά προς το συνάνθρωπο αλλά παράλληλα και την εκπαίδευση σε συνδυασμό με τη διασκέδαση.

Το "Διήγημα της Τετάρτης" θα ξαναβρεθεί στον Κοινωνικό Χώρο τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, και οι υπεύθυνοι καλούν όλους τους φίλους και τις φίλες της καλής ελληνικής λογοτεχνίας να έρθουν με το χριστουγεννιάτικο κείμενο που θέλουν να διαβάσουν - ποίημα, διήγημα, παράγραφο μεγάλου έργου - και να συζητήσουν παρέα με τη Νίκη Τρουλλινού, συγγραφέα και τον Αντώνη Καρτσάκη, φιλόλογο, φέρνοντας μαζί τους, όπως και πέρυσι, χριστουγεννιάτικα γλυκά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, που θα διατεθούν στους εξυπηρετούμενους του Κοινωνικού Συσσιτίου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού "Φαγητό με την αγάπη μας" και τις οικογένειές τους.

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, τα παιδιά των εξυπηρετούμενων του Κοινωνικού Συσσιτίου θα φτιάξουν τα δικά τους γιορτινά μπισκότα, σ' ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένο με μπόλικη χρυσόσκονη και φαντασία! Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια ανήκει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σταθερό συμπαραστάτη της προσπάθειας του Κοινωνικού Χώρου.

Οι συντελεστές του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και της προσωπικό της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου με ανακοίνωσή τους εύχονται «Καλά Χριστούγεννα σε όλους» και παράλληλα ευχαριστούν «από καρδιάς τις CretaMums, τη Μουσική Σχολή "Ωδή" και τη Σχολή Χορού "Εν Χορώ" για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στον Κοινωνικό Χώρο για την ενίσχυση της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα έσοδα από τα εικαστικά εργαστήρια και το παζάρι με τα χειροποίητα στολίδια και δώρα διατέθηκαν με τη μορφή ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ευχαριστούμε επίσης την αλυσίδα καταστημάτων Super Market "Χαλκιαδάκης Α.Ε." που πρόσφερε επιπλέον χρήματα προσθέτοντας στα έσοδα της γιορτής.

Θα μας μείνει αξέχαστο τόσο το χαμόγελο των CretaMums, όσο και οι μελωδίες και οι χορευτικές φιγούρες των παιδιών της "Ωδής" και του "Εν Χορώ"! Τους ευχαριστούμε για τη ζεστασιά και την ανιδιοτέλεια και φυσικά όλους τους συμπολίτες μας που έκαναν τις αγορές τους στο παζάρι συνεισφέροντας έτσι στον σκοπό της γιορτής.

Και φέτος τα Χριστούγεννα, ας προσφέρουμε από το λιγοστό περίσσευμά μας, ώστε να περάσουμε όλοι και όλες καλύτερες γιορτές με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη», καταλήγουν οι συντελεστές του Κοινωνικού Χώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News