default-image

Το βραβείο της UNESCO στον Τηλέμαχο Μουδατσάκι

Κρήτη
Το βραβείο της UNESCO στον Τηλέμαχο Μουδατσάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Κρητικό σκηνοθέτη Τηλέμαχο Μουδατσάκι θα απονεμηθεί το βραβείο-εξαιρετική διάκριση της UΝΕSCO για την παράσταση "Πέρσες" του Αισχύλου. Το βραβείο αφορούσε στη νέα μέθοδο που εισήγαγε ο σκηνοθέτης σε διεθνές επίπεδο για την ερμηνεία της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, αλλά και για την απήχηση που είχαν οι "Πέρσες" του Αισχύλου στην Ευρώπη.

Οι "Πέρσες", ούτως ή άλλως, είναι έργο σταθμός για την ευρωπαϊκή ιστορία, αλλά και συλλήβδην για την τύχη της ηπείρου, αφού εδώ ο αθηναϊκός στόλος συνέτριψε τον περσικό στη Σαλαμίνα και ανέκοψε τη διείσδυση της Ανατολής στη Δύση.

Οι "Πέρσες" του θεάτρου των Vivi είχαν πολλαπλά επαινεθεί στην Ευρώπη με τη σημαίνουσα συμμετοχή της Ελλάδας-Κρήτης στο μεγαλύτερο πολιτιστικό φόρουμ για το θέατρο στον κόσμο, στην Avignon της Γαλλίας.

Τη διεθνή αυτή συμμετοχή είχε στηρίξει ο Δήμος Χερσονήσου, στον οποίο οφείλεται και το αίτιο για τη διεθνή αυτή διάκριση

Η εφημερίδα "Marseillaise" είχε γράψει: «Η μαγεία της σωματικής έκφρασης φράσεως που μορφώνονται σαν κραυγές πολέμου, χορικά άσματα που βγαίνουν από το σπλάχνα, αυτοί οι Πέρσες αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News