Πολιτισμός

Η "Μόλλυ Μπλουμ" από την ομάδα "Κύκλος Γραφής"

To θεατρικό μονόλογο "Μόλλυ Μπλουμ" του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη παρουσιάζει η θεατρική ομάδα "Κύκλος Γραφής". Παραστάσεις θα δοθούν στις 16 Δεκεμβρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και στις 17, 18, 19, 21 και 22 Δεκεμβρίου στις αίθουσες τέχνης Herlin στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Αλλά ποια είναι στ' αλήθεια η Μόλλυ; Είναι η γυναίκα εκείνη με τσαγανό που με τον εσωτερικό μονόλογό της κάνει να μιλήσουν διά του στόματός της όλες οι γυναίκες; Είναι εκείνη που ποθεί, που ονειρεύεται, που απογοητεύεται, που ελπίζει; Είναι εκείνη που δεν κατακρίνει τη μοιχεία αφού θαρρεί πως είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο; Είναι εκείνο το τρυφερό πλάσμα που αγαπάει και αγκαλιάζει τη νιότη, τα λουλούδια τη μουσική, το τραγούδι; Είναι η Μόλλυ που μονολογεί κι ανυψώνει την καθημερινότητά της στο επίπεδο της ποίησης, που λέει ναι στη ζωή, στην ομορφιά και στον έρωτα;

Παίζει η Μαρίνα Σπανάκη.

Σκηνογραφία-μακιγιάζ Εμμανουήλ Σπανάκης, μουσική σύνθεση Σωτήρης Αλεξάκης, κοστούμια Ντεσισλάβα Τοπάλοβα, βοηθός σκηνοθέτη-φωτισμοί-τεχνικός σκηνής Κωνσταντίνος Ζαϊμάκης, αφίσα-πρόγραμμα Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται στην αφίσα και το πρόγραμμα της παράστασης είναι έργο της ζωγράφου Βαβλίτου Κατερίνας από τη σειρά των έργων της "Ιχνηλασίες ψυχής".

Σχόλια