Πολιτισμός

"Ο Τρακατρούκας, ο καλικάντζαρος" στα παραμύθια του Σαββάτου

"…Η φωτιά είχε θεριέψει μέσα στο τζάκι… Ο Τρακατρούκας  έκανε βόλτες από κάτω προσπαθώντας να βρει το δρόμο του για να μπει στο σπίτι. Άκουγε τα ξύλα πως έκαναν καθώς καίγονταν ακριβώς σε εκείνο το σημείο που ήταν «το δικό του άνοιγμα» και δεν μπορούσε ούτε να πλησιάσει. Καθόταν λυπημένος και περίμενε...

Αχ και να μπορούσε κάποιος να τον βοηθήσει, κάτι να συμβεί, έχανε χρόνο. Το πολύ σε 10 λεπτά θα έβγαινε ο ήλιος και όλα τα ανοίγματα για τον απάνω κόσμο θα έκλειναν για τις επόμενες 12 μέρες… Τι να προλάβει, άκουγε τους φίλους του, τον Πι, τον Φι, τον Κατράμη, τον Σταχτή, τον Μπιρλιμπίμ, την Μαρόν, τον Βελόνη, τον Κουτσοδόντη… Αυτοί τα είχαν καταφέρει, εκείνος γιατί δεν μπορούσε. Έκλεισε τα μάτια του κι έκανε μια ευχή, στην νεράιδα, την μια και μοναδική νεράιδα των καλικάντζαρων. Εκείνη που όλα τα έκανε όμορφα κι όλα τα αδύνατα τα έκανε δυνατά… Κι ύστερα…».

Η συνέχεια το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στις 11:30 το πρωί, στα "Παραμύθια του Σαββάτου", στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης".

Με αφηγήτρια την Ελένη Μπετεινάκη σε παραμύθια και ιστορίες διάσημων και μη καλικάντζαρων που έχουν στο μυαλό τους χίλιες δυο σκανταλιές.

Εκεί θα είναι και μια νεράιδα, η Ωρέλια, που με το μαγικό της πινέλο θα μας μεταμορφώσει όλους σε… χριστουγεννιάτικα στολίδια ή αν κάνουμε ζαβολιές σε καλικάντζαρους.

Πάρτε μαζί σας μπόλικη παραμυθόσκονη, κέφι και διάθεση για περιπέτεια, άντε και τη μαμά ή το μπαμπά, κι ελάτε να μάθετε τι σκάρωσαν τούτη τη φορά αυτά τα μικρά πλασματάκια που ίσως τελικά να μην ζουν μόνο στα παραμύθια!

Σχόλια