Πολιτισμός

Εγκαίνια της έκθεσης "Disclosures" της Λ. Μποβιάτσου

Η Thanassis Frissiras Gallery παρουσιάζει από τις 11 Δεκεμβρίου 2014 έως τις 10 Ιανουαρίου 2015 την καινούργια δουλειά της Λαμπρινής Μποβιάτσου.

Τα νέα έργα της ζωγράφου είναι χρωματιστά μολύβια σε χαρτί, απόδοση αντανακλάσεων σε επιφάνειες - ένα διακριτικό πλέον γνώρισμα της δουλειάς της - ενταγμένες μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον.   

Τα θέματα φέρουν την αίσθηση του φωτογραφικού στιγμιότυπου αποπνέοντας αισθήματα, που τεχνικά αναδύονται μέσα από την προσήλωση στις λεπτομέρειες, τη φροντίδα για τη φόρμα, την εστίαση σε κοντινά καδραρίσματα, τη λεπτοδουλεμένη αναπαράσταση.

Τα απλά καθημερινά αντικείμενα ή οι βιωμένες στιγμές ανασύρονται από τη φθαρτή τους πραγματικότητα και μετατρέπονται σε εφαλτήρια εσωτερικής αναζήτησης, επαναπροσδιορισμού, "από-καλύψεων".

Όπως αναφέρει ο Κ. Β. Πρώιμος, με αφορμή τη δουλειά αυτή, «...Καθώς οι επιφάνειες στις οποίες αντανακλάται το πρόσωπο είναι κυρτές, η αντανάκλαση αποδίδει το πρόσωπο με παραμορφωμένα χαρακτηριστικά. Κι ενώ σε παλιότερα έργα αυτή η παραμόρφωση φαίνεται να ενθουσιάζει τη ζωγράφο και να επιζητά να την αναδείξει στις πιο ακραίες της εκδοχές, στα πιο πρόσφατα έργα, η παραμόρφωση βεβαίως υπάρχει αλλά φαίνεται να εκχωρεί τη θέση της στην ενδοσκόπηση στην οποία δίνει ευκαιρία η κατά μέτωπο αντιμετώπιση του ειδώλου του εαυτού στον καθρέφτη. Η προσπάθεια αυτή όχι πλέον αναπαραγωγής της πραγματικότητας αλλά υποκατάστασής της είναι μια προσπάθεια συγκρότησης νοήματος πέραν του πρωτότυπου και του αντίγραφου και μια εμφατική δήλωση ότι το πραγματικό περιέχει πάντα στοιχεία αναπαράστασης...».

Διάρκεια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2014 - 10 Ιανουαρίου 2015.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14.00 και 17:30 - 20:30 Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 - 16:00.

Σχόλια