Πολιτισμός

Το "Διήγημα της Τετάρτης" διαβάζει Γαλάτεια Καζαντζάκη

Το πολύτιμο συγγραφικό έργο της Γαλάτεια Καζαντζάκη θα συζητηθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, καθώς θα διαβαστούν και αποσπάσματα από βιβλία της.  

Η Γαλάτεια Καζαντζάκη έγραψε μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά έργα και στη διάρκεια της ζωής της βρέθηκε κοντά στις γραμμές του προοδευτικού κινήματος στη χώρα μας και μάλιστα στις πιο δύσκολες ώρες του. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1866, ο πατέρας της Στυλιανός Μ. Αλεξίου ήταν γνωστός λόγιος της εποχής και συνεργάστηκε με τον Στέφανο Ξανθουδίδη για τη μνημειώδη έκδοση του "Ερωτόκριτου" το 1914. Έτσι η Γαλάτεια μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που βοήθησε την επαφή της με τα λογοτεχνικά ρεύματα της εποχής.

Τη θέση του Αντώνη Καρτσάκη παίρνει, προσωρινά, η φιλόλογος του Πειραματικού Βαρβάρα Ρούσσου. Στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, ενώ η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Σχόλια