Πολιτισμός

Η "Λίμνη των Κύκνων" στο Ηράκλειο για την ενίσχυση της "Ηλιαχτίδας"

Μια νέα διασκευή του έργου "Λίμνη των Κύκνων" παρουσιάζει την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, και ώρα 8 το απόγευμα, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η Σχολή Χορού "Arte Ballet", με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της νέας διασκευής παρουσιάζεται η λευκή ομορφιά των κύκνων και η μαύρη σκληρότητα της πραγματικής ζωής που αποτελεί μια διαφορετική διάσταση στο έργο του κλασικού ρεπερτορίου.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει η Κατερίνα Καργάκη, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο "Ηλιαχτίδα" (είσοδος 3 ευρώ).

Ενίσχυση "Ηλιαχτίδας"

Η σύγχρονη διασκευή του έργου έγινε από τη σχολή χορού "Arte Ballet" της Κατερίνας Καργάκη, που εδρεύει στις Κάτω Γούβες και σκοπό έχει να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου της "Ηλιαχτίδας" (Παγκρήτιος Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο) προσφέροντας την παράσταση στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα στην πόλη του Ηρακλείου.

Στην είσοδο για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια για το φιλανθρωπικό έργο της Σχολής θα υπάρχει κουμπαράς με συνδρομή κατά βούληση.

Η ιστορία

Το έργο βασίζεται σε ένα από τα διασημότερα έργα στην ιστορία του μπαλέτου, τη "Λίμνη των Κύκνων". Όλη η ιστορία διαδραματίζεται στο πάρκο μιας πόλης. Η πρωταγωνίστρια, μια αθώα κοπέλα, περνά εκεί την καθημερινότητά της. Ώσπου εμφανίζεται ο μυστηριώδης Ρόθμπαρτ, ο οποίος θα την προσελκύσει και θα προσπαθήσει να την παρασύρει σε αντιφατικά συναισθήματα. H πρωταγωνίστρια εμφανίζεται με δυο μορφές που αντανακλούν τα συναισθήματά της μετά την επιρροή του Ρόθμπαρτ.

Οι λευκοί κύκνοι συμβολίζουν την αγνότητα του χαρακτήρα της, ενώ οι μαύροι κύκνοι τη σκληρότητα της πραγματικής ζωής.

Σχόλια