default-image

Γιορτινός Δεκέμβρης στο Μουσείο "Νίκου Καζαντζάκη"

Πολιτισμός
Γιορτινός Δεκέμβρης στο Μουσείο "Νίκου Καζαντζάκη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Μουσείο "Νίκου Καζαντζάκη" υποδέχεται το γιορτινό Δεκέμβρη με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων και εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες, που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή. Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις, η Μόνιμη έκθεση και ο Πολυχώρος του ΜΝΚ θα είναι ανοιχτά στο κοινό από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

- Στις 7/12

"Τραγουδοζυμώματα-Παιχνιδοκαμώματα": Τα παιδιά με τη συντροφιά της νηπιαγωγού Καλλιόπης Λασιθιωτάκη συνθέτουν τα δικά τους τραγούδια και τα ζωντανεύουν μέσα από κινητικά παιχνίδια. Με καραμέλες, κουμπιά, κορδέλες, υφάσματα και με άλλα καθημερινά υλικά διακοσμούν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δράση για παιδιά: 11:00-12:30

- Στις 14/12

1) "Το δέντρο των ευχών": Τα παιδιά ανακαλύπτουν το γραφικό χαρακτήρα του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τις χριστουγεννιάτικες καρτ-ποστάλ που έστελνε στα αγαπημένα του πρόσωπα και δημιουργούν τις δικές τους ευχετήριες κάρτες για τα φετινά Χριστούγεννα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά (7 ετών και άνω): "Έχεις κάρτα από τον… Νίκο Καζαντζάκη", 11:00-12:30

2) Παιδιά και ενήλικες κατασκευάζουν γιορτινά στολίδια με διάφορα υλικά, ενώ με τη βοήθεια της Στέλλας Στιβακτάκη δημιουργούν με ένα μοναδικό τρόπο το γούρι του σπιτιού.

Εργαστήρι για παιδιά / ενήλικες: Κατασκευή στολιδιών, 11:00-1:30

Εργαστήρι για ενήλικες: Χειροποίητο γούρι, 11:00-1:30

- Στις 21/12

"Μύρισε Χριστούγεννα!": Παιδιά και γονείς πλάθουν τα γιορτινά γλυκά παρέα με τις γυναίκες της Μυρτιάς και απολαμβάνουν ένα χριστουγεννιάτικο πρωινό στον Πολυχώρο του ΜΝΚ.

Εργαστήρι για παιδιά και γονείς: Χριστουγεννιάτικα γλυκά, 11:00-12:30

- Στις 28/12

1) "Ταξίδι με το Polar Express!": Τα παιδιά θα "επιβιβαστούν" στο Polar Express και θα "ταξιδέψουν" μέχρι το Βόρειο Πόλο, στο χωριό του Αϊ Βασίλη. Ποιους θα συναντήσουν εκεί; Πώς θα βοηθήσουν τον Αϊ Βασίλη; Το πρωτοχρονιάτικο ταχυδρομείο του ΜΝΚ γεμίζει με ευχές για ένα δημιουργικό και χαρούμενο 2015.

Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά (5 ετών και άνω): "Στο χωριό του Αϊ Βασίλη", 11.00-12.00

2) Προβολή ταινίας για παιδιά: 12:00-1:00

Για δήλωση συμμετοχών ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2810 741689 ή στο [email protected]

Για όλες τις δράσεις του ΜΝΚ μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα και τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Μουσείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News