default-image

50 χρόνια Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

Πολιτισμός
50 χρόνια Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομιλία με θέμα "τις φωτογραφικές αναζητήσεις στην Κρήτη του 1900. Τελετουργία, πόζα και μνήμη" θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, από το δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Νίκο Ψιλάκη, ενώ την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 7:30 η ΕΦΕ Κρήτης θα τιμήσει μέλη της με μεγάλη προσφορά και έργο.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης ιδρύθηκε το 1964 και είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στόχος του, η διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας και η διδασκαλία τόσο της τεχνικής όσο και της αισθητικής της.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων συνεχούς λειτουργίας της, η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης πραγματοποίησε, στη διάρκεια του έτους, πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις, για τα μέλη αλλά και για την κοινωνία της Κρήτης. Έγιναν 10 φωτογραφικές εκθέσεις τόσο σε διάφορα μέρη της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι, Ενυδρείο Κρήτης) όσο και σε Αθήνα, Σαντορίνη αλλά και στη Φιλανδία, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Η μεγαλύτερη και ταυτόχρονα καταληκτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από σήμερα Δευτέρα 1 έως τις 14 Δεκεμβρίου. Στη διάρκεια των ημερών αυτών, θα πραγματοποιηθεί μια αναδρομική έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας, ξεκινώντας με φωτογραφικό υλικό από το 1964 και καταλήγοντας στο σήμερα. Φωτογραφίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, συγκεντρώνοντας πολλά βραβεία η κάθε μία, θα εκτεθούν για πρώτη φορά συγκεντρωμένες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει αλλά και να ταξιδέψει στο φωτογραφικό χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News