default-image

Προβολή της ταινίας "Σαν αστέρια στη γη" στον Κοινωνικό Χώρο

Πολιτισμός
Προβολή της ταινίας "Σαν αστέρια στη γη" στον Κοινωνικό Χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου/Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης παρουσιάζει την ταινία "Σαν αστέρια στη γη" ("Every child is special") του σκηνοθέτη Aamir Khan.

Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα "Οδυσσέας Ελύτης" του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9) στις 5 το απόγευμα.

Λίγα λόγια για την ταινία

O Ishaan είναι ένας 8χρονος μαθητής. Ο κόσμος του είναι γεμάτος από πράγματα που δεν είναι σημαντικά στον κόσμο των ενηλίκων, για εκείνον όμως είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις σχολικές εργασίες του. Ο Ishaan δεν τα καταφέρνει στο σχολείο. Όταν πια οι γονείς του θεωρούν πως δεν υπάρχει άλλη λύση, τον στέλνουν εσώκλειστο σε ένα ιδιωτικό σχολείο. Τα πράγματα εκεί χειροτερεύουν, γιατί προστίθεται και το τραύμα του αποχωρισμού από την οικογένεια. Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν τη μέρα που θα εμφανιστεί στο καινούργιο σχολείο ο νέος δάσκαλος που θα γεμίσει το μικρό πρωταγωνιστή με ενθουσιασμό και αισιοδοξία.

Ο δάσκαλος αυτός σπάει όλους τους τυπικούς κανόνες διδασκαλίας και ζητάει από τα παιδιά να ονειρευτούν, να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους...

Μια ταινία που θίγει ερωτήματα για την οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα, την κοινωνία…

Και όπως πάντα οι διοργανωτές ενημερώνουν πως η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη, ενώ συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News