default-image

Οι γυναίκες της Μεσαράς τιμούν το Πολυτεχνείο

Κρήτη
Οι γυναίκες της Μεσαράς τιμούν το Πολυτεχνείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εκδήλωση για την επέτειο του λαϊκού ξεσηκωμού στις 17 Νοέμβρη 1973 καλεί η Ομάδα Γυναικών Μεσαράς (μέλος της ΟΓΕ).

Η εκδήλωση, που έχει τον τίτλο "Η μνήμη μένει ζωντανή όταν ο αγώνας συνεχίζεται", θα λάβει χώρα ανήμερα της επετείου, τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη, στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες στις 19:00.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα "Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει το δρόμο στους αγώνες του σήμερα για δημόσια και δωρεάν παιδεία" καθώς και προβολή της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Τα πέτρινα χρόνια".

Στην ταινία αποτυπώνεται το πλαίσιο της εποχής με τις φυλακίσεις, τις εξορίες και τις εκτελέσεις που είναι η μοίρα που ακολουθεί κάθε αγωνιστή, αλλά και τον απλό άνθρωπο που είχε οραματιστεί μετά τον πόλεμο μια ελεύθερη δημοκρατική Ελλάδα.

Στα "Πέτρινα χρόνια" καταγράφεται η αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού, που η αγάπη και η αφοσίωσή τους παρέμεινε ζωντανή μέσα στις συνθήκες της ταραγμένης πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα μετά το τέλος του εμφυλίου έως και την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας.

«Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη», αναφέρει η Ομάδα Γυναικών Μεσαράς στην ανακοίνωση-πρόσκλησή της… «Για τα δικαιώματα της νέας γενιάς σήμερα και αύριο... Για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός... Για το εισόδημα, τα δημοκρατικά δικαιώματα... Γιατί καλύτερη τιμή στον αγώνα που κορυφώθηκε με την κατάληψη του Πολυτεχνείου, το 1973, είναι η συνέχειά του σήμερα», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News