Πολιτισμός

Ημερίδα για το σχολικό έντυπο και στο Ηράκλειο

Στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω" θα λάβει χώρα το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στις 9:45 π.μ., ημερίδα για το νομό Ηρακλείου που αφορά στο σχολικό έντυπο. Το πρόγραμμά της θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ ανάλογες ημερίδες πραγματοποιήθηκαν ήδη σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του 1ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων "Τύπος και Ουσία-Λευτερής Δασκαλάκης", πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εναρκτήριες ημερίδες για το σχολικό έντυπο στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο Σπίτι του Πολιτισμού και στα Χανιά την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο Μεγάλο Αρσενάλι του Κ.Α.Μ. Χανίων. Συνδιοργανωτές ήταν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Ε.Λ.Μ.Ε. των νομών αυτών.

Παρουσιάστηκαν τα παρακάτω έντυπα:

α) Στο Ρέθυμνο:

1) "Τα Νέα του Γαιοσκώληκα", περιοδική εφημερίδα του Τμήματος Ένταξης του 16ου Δημ. Σχ. Ρεθύμνου.

2) "Το Εφημεριδάκι του Ατσιπόπουλου",  εφημερίδα του 1ου Δημ. Σχ. Ατσιπόπουλου.

3) "Οι Θεοί του Ολύμπου στη σύγχρονη εποχή", έντυπη συνέκδοση της Αρχιμηδείου Ακαδημίας του Μαϊάμι και του 14ου Δημ. Σχ. Ρεθύμνου.

4) "Μικρά Μολύβια", ηλεκτρονική διασχολική εφημερίδα από το (συμμετέχον) Δημ. Σχ. Άδελε (σχολεία από τα οποία εκδίδεται: Εκπαιδευτήρια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ -Δ. Σχ. Άδελε -2o Δ.Σχ. Αγ. Ι. Ρέντη Αντώνης Σαμαράκης - 1o Δ. Σχ. Χαϊδαρίου -3ο Δ. Σχ. Άρτας-5ο Δ. Σχ. Άρτας -8ο Δ.Σχ. Άρτας -13o Δ. Σχ. Αγρινίου-Δ. Σχ. Κωστακίων -Δ. Σχ. Νεοχωρίου -ΚΒ΄ Δ.Σχ. Αγίου Γεωργίου Χαβούζας Λεμεσός -1ο Δ. Σχ. Ασπροπύργου- Δ. Σχ. Αθαμανίου Άρτας -Δ. Σχ. Βουργαρελίου Άρτας).

β) Στα Χανιά:

- Νηπιαγωγείο:

1.  4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου, εφημεριδούλα "Τα μαντάτα του Νηπιαγωγείου"

- Δημοτικά:

2. 2ο Δημ. Σχολείο Σούδας, "School Press".

3. 3o Δημ. Σχολείο Κισσάμου, "Τα μυστικά του θρανίου".

4. 5ο Δημ. Σχ. Χανίων, "Ο Κόσμος των Παιδιών".

5. 13ο Δημ. Σχ. Χανίων, εφημερίδα "Μαθητολόγια".

6. Δημ. Σχολείο Νεροκούρου, εφημερίδα "Σχολείο… εν δράσει".

7. Δημ. Σχολείο Ναυσταύθμου, "Μαθητικά Χαμόγελα".

- ΓΥΜΝΑΣΙΑ:

8) Γυμνάσιο Αλικιανού, "Εφηβική Πένα".

9) Γυμνάσιο Σούδας "Εκτός Ύλης".

10) 2ο Γυμνάσιο Χανίων, "Meeting on Paper".

11) 5ο Γυμνάσιο (Νέας Χώρας), "Λόγια του Θρανίου".

12) 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χρυσοπηγής)- "Student's voice".

Οι συμμετέχοντες είχαν τη χαρά να μοιραστούν με τα παιδιά τον εκδοτικό τους πλούτο όπως και τους πρωτότυπους τρόπους παρουσιάσεων. Τα έντυπα καταχωρίστηκαν στο αρχείο του Συλλόγου Νεανικής Δημοσιογραφίας για καταγραφή και ανάδειξή τους.

Σχόλια