default-image

Παρουσίαση του λευκώματος "Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος"

Πολιτισμός
Παρουσίαση του λευκώματος "Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο "Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος", σε φωτογραφίες Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα Πάνου Θεοδωρίδη, παρουσιάζει το Opus Wine Bar την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στις 8 το βράδυ, στο Ηράκλειο. Παράλληλα θα προβληθεί στο χώρο του Θεάτρου Κρήτης, δίπλα στο Opus Wine Bar, το "Ηχόραμα" για τη Σαντορίνη, με μουσική Ηλία Ανδριόπουλου, σε κείμενα Πάνου Θεοδωρίδη διαβασμένα από τον Γρηγόρη Βαλτινό.

Θα ακολουθήσει παρουσίαση του λευκώματος από τον οινολόγο-δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Χατζηνικολάου και το φωτογράφο του λευκώματος κ. Δημήτρη Ταλιάνη με τη συνοδεία κρασιών και γεύσεων από την αμπελόεσσα νήσο Σαντορίνη.

Το βιβλίο θα διατίθεται από το βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" στο χώρο του Opus τη βραδιά της εκδήλωσης.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Ταλιάνης

Ο Δημήτρης Ταλιάνης γεννήθηκε στη Μόλυβο της Λέσβου (1948). Oι φωτογραφίες του έχουν κατά καιρούς φιλοξενηθεί σε ατομικές εκθέσεις. Ακόμη έχουν γίνει περισσότερες από τριακόσιες προβολές ηχοραμάτων (συνδυασμός φωτογραφίας με μουσική και λόγο) στην Eλλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Το 1987 παρουσίασε στην Aθήνα το πρώτο του λεύκωμα με τίτλο "Προσανατολισμοί στο Aιγαίο" σε ποίηση Oδυσσέα Eλύτη και λίγο αργότερα το "Σκουριά κι Αρμύρα" σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη. Aκολούθησαν περισσότερα από σαράντα φωτογραφικά λευκώματα με πρόσφατα τα "Επαγγέλματα που άντεξαν στο χρόνο" και "Πάσχα στην Κέρκυρα" (Eκδόσεις "Tοπίο").

Επίσης, έχει εκδώσει τα λευκώματα "Σαντορίνη... και η θάλασσα έτεκε γην" και "Οία".

Λίγα λόγια για το λεύκωμα

Η "Σαντορίνη, η αμπελόεσσα νήσος" δεν είναι ένα ακόμη εγχειρίδιο για το κρασί, γραμμένο από συστηματικούς ερευνητές για ειδικούς αναγνώστες. Στο λεύκωμα αυτό ο φωτογράφος Δημήτρης Ταλιάνης, με εφόδιο την αγάπη του για τη φύση και το αμπέλι, ξεκινά το μακρύ ταξίδι στους δρόμους του κρασιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News