default-image

Ξυπνούν μνήμες από το καμίνι του Αρκαδίου

Πολιτισμός
Ξυπνούν μνήμες από το καμίνι του Αρκαδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παράσταση "Μνήμες από το καμίνι του Αρκαδίου" παρουσιάζει το Σάββατο 8 Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική αίθουσα "Παντελής Πρεβελάκης" του Ωδείου Ρεθύμνου στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων "Αρκάδια 2014".

Για την παράσταση ο σκηνοθέτης Γιάννης Παναγιάς γράφει στο σημείωμά του:

«Χμ... ενώ προσπαθώ να είμαι καλός και άξιος ηθοποιός, ήρθε η στιγμή να αντεπεξέλθω σε μία άλλη πολύ δύσκολη πρόκληση, αυτή της σκηνοθεσίας. Ας είναι! Αρκάδι!!

Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό μόλις εφτά χιλιόμετρα δυτικά του μεγάλου Μοναστηριού. Μικρό παιδάκι στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς έβγαινα από τον ύπνο μου ακούγοντας τον ήχο από τις καμπάνες του χωριού. Ήθελα να πιστεύω πως ήταν οι καμπάνες του Αρκαδίου. Ο ύπνος γινόταν πιο γλυκός μιας κι ένιωθα ένα συναίσθημα ασφάλειας και δύναμης. Ήταν το συναίσθημα που προσδίδει η σκιά ενός τόσο ιερού και συνάμα ηρωικού τόπου.

Ένα απαλό αεράκι σάλεψε τις σελίδες των χρόνων μου κι εγώ μεγάλωσα. Η σκιά πιο βαριά, η καρδιά πεταρίζει. Κάθομαι σε μια καρέκλα που καίει. Προσμονή, δέος, ηρωισμός, ταπεινότητα. Πώς να τα αγγίξεις...

Τα φώτα χαμηλώνουν, παρακαλώ ησυχία, πάμε πρόβα...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News