default-image

Τριήμερο Λόγου και Τέχνης: "Τιμή στον Έλληνα"

Πολιτισμός
Τριήμερο Λόγου και Τέχνης: "Τιμή στον Έλληνα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του Τριημέρου Λόγου και Τέχνης και του Έτους El Greco όπως έχει ανακηρυχθεί το έτος 2014 από το υπουργείο Πολιτισμού με τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη, θα πραγματοποιήσει εικαστική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου με τίτλο "Τιμή στον Έλληνα".

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου Κρήτης και την επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Σχιζάκη, ιδρυτή του Μουσείου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 με είσοδο ελεύθερη ενώ θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που κλήθηκαν να ανταποκριθούν κατασκευάζοντας λάβαρα αποδεικνύοντας και αναδεικνύοντας με όποιο τρόπο έκρινε ο καθένας κατάλληλο, την ευλάβεια και το θαυμασμό προς το έργο του μεγάλου ζωγράφου που γεννήθηκε, μεγάλωσε και μαθήτευσε στο Ηράκλειο πριν φύγει για την Ιταλία και αμέσως μετά για την Ισπανία όπου και μεγαλούργησε.

Η έκθεση έχει ήδη φιλοξενηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News