default-image

Το Σάββατο η συναυλία για το Σύλλογο "Ευ Ζω με τον καρκίνο"

Πολιτισμός
Το Σάββατο η συναυλία για το Σύλλογο "Ευ Ζω με τον καρκίνο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήχοι από τη Λατινική Αμερική και την Ισπανία θα πλημμυρίσουν αυτό το Σάββατο 1η Νοεμβρίου το αμφιθέατρο "Μαρία Μανασσάκη" στις Βούτες, όπου ο διακεκριμένος κιθαρίστας Μιχάλης Κονταξάκης θα παίξει με την κιθάρα του για έναν ιερό σκοπό. Τα έσοδα από τη συναυλία του θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου "Ευ Ζω με το καρκίνο".

Ο Μιχάλης Κονταξάκης θα ερμηνεύσει έργα των συνθετών Α. Barrios, Μ. Μ. Ponce, L. Brouwer, Α. Piazzolla, Ι. Albeniz, J. Turina και J. Rodrigo.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ, με γενική είσοδο 10 ευρώ και φοιτητικό 5 ευρώ.

«...έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο... είναι απλά εξαιρετικός...», έγραψε ο "American record guide" για τον Μιχάλη Κονταξάκη. Σπούδασε με τον Βασίλη Μαστοράκη στο Εθνικό Ωδείο, με τον Κώστα Κοτσιώλη στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς και στο Πανεπιστήμιο "Robert Schumann" στο Dusseldorf με τον Joaquin Clerch. Μετά την κατάκτηση πολλών διεθνών βραβείων, το 2005 του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στον περίφημο διεθνή διαγωνισμό "Francisco Tarrega".

Οι εμφανίσεις του σε Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Γερμανία, Πορτογαλία, Βοσνία, Κροατία, Σερβία, Κύπρο και σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε γνωστές αίθουσες συναυλιών και στα σημαντικότερα φεστιβάλ κιθάρας, συχνά απέσπασαν εγκωμιαστικές κριτικές. Έχει συμπράξει ως σολίστας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας του Βουκουρεστίου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Arad (Ρουμανία), την ορχήστρα AUKSO (Πολωνία), την ορχήστρα Filarmonia das Beiras (Πορτογαλία), την Orquesta Sinfonica de Valles (Ισπανία), την ορχήστρα Collegium Instrumental de Valencia (Ισπανία), ενώ έχει συνεργαστεί και με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Το 2006 ηχογράφησε για την εταιρεία NAXOS έργα των M. M. Ponce, F. Martin, Ε. Krenek, F. Tarrega και A. Khachaturian, καθώς και την πρώτη εκτέλεση του έργου "Preludios de Primavera" του J. Clerch. Από το 2004 περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη με το διακεκριμένο Κροάτη κιθαριστή Dejan Ivanovich, ερμηνεύοντας μουσική για δύο κιθάρες. Σήμερα ζει και διδάσκει κιθάρα στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News