default-image

Μικρασιάτες στο σανίδι με το "Διπλανό κρεβάτι"

Πολιτισμός
Μικρασιάτες στο σανίδι με το "Διπλανό κρεβάτι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το διπλανό κρεβάτι" του Μανόλη Κορρέ παρουσιάζει στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών "Ο Άγιος Πολύκαρπος". Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με ώρα έναρξης τις 8:30 το βράδυ.

Η νεοσύστατη ομάδα, μια παρέα μικρών και μεγάλων παιδιών, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη, διάλεξαν ένα έργο επίκαιρο, αν και γράφτηκε πριν από 35 χρόνια. Ένα έργο που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα έργο που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Όλο το έργο εξελίσσεται σε έναν άθλιο θάλαμο κάποιου λαϊκού νοσοκομείου. Τι τρυφερότητα, τι ευαισθησία, τι αγανάκτηση, τι γέλιο και τι δάκρυ κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε αυτόν τον θάλαμο ο έμπειρος συγγραφέας. Κάθε κρεβάτι και καημός, σπαρακτικές τραγωδίες, καθημερινές, που σου φέρνουν δάκρυα στα μάτια και σου τα στεγνώνει αμέσως το γέλιο, που με τόση μαεστρία είναι σκορπισμένο εδώ και εκεί.

Παίζουν: Μαστορίδης Τάσος, Ανδρουλάκη Μαρία, Πεδιαδιτάκης Γιώργος, Φερετζάκης Νίκος, Αργυροπούλου Φρόσω, Κουράκης Γιάννης, Λημνιού Ειρήνη, Κοκκινάκης Βασίλης, Κουναλάκης Κώστας, Γαρεφαλάκης Κώστας, Γκίζης Νίκος, Μιμίκος Γιώργος και Τζοάννου Μαρία.

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Κοπανάκη.

Είσοδος 5 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News