Πολιτισμός

Στα Χανιά δυο διεθνή βραβεία φωτογραφίας

Δύο Χανιώτες φωτογράφοι, ο Γιώργος Μπαλαδάκης και ο Νικόλαος Μπασιάς, βραβεύτηκαν στο 2nd OLYMPIC PHOTO CIRCUIT 2014 International Photographic salon of fine art photography.

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό, ανοικτό σε φωτογράφους επαγγελματίες και ερασιτέχνες από όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων κανόνων της PSA (Photographic Society of America), UPI (United Photographers International), FIAP (Federation Internationale de l'Art Photographique) και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας.

Περίπου 11.000 είχαν να ανταγωνιστούν οι φωτογραφίες των Χανιωτών, φωτογραφίες από κάθε γωνιά του πλανήτη κι ωστόσο τα κατάφεραν.

Στην κατηγορία "Open Color " ο Γιώργος Μπαλαδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο FIAP και δίπλωμα στην κατηγορία "Nature-Φύση".

Ο Νικόλαος Μπασιάς συμμετείχε στην κατηγορία "Monochrome- Ασπρόμαυρο", όπου και απέσπασε τον Τιμητικό Έπαινο της FIAP.

Να σημειωθεί ότι ο Νικόλαος Μπασιάς είχε κερδίσει την άνοιξη του 2014 το Πρώτο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Planta Europa.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η FIAP αποτελεί το μοναδικό Διεθνή Φωτογραφικό Οργανισμό, ο οποίος μάλιστα είναι αναγνωρισμένος από την UNESCO.

Πάντως, αξίζει να δει κανείς τις βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού και ν' αφεθεί στη μαγεία της στιγμής όπως αυτή αποτυπώθηκε από τους φωτογράφους.  

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια