default-image

Ταινία για την ομοφοβική πολιτική και τη βία στον Κοινωνικό Χώρο

Πολιτισμός
Ταινία για την ομοφοβική πολιτική και τη βία στον Κοινωνικό Χώρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ντοκιμαντέρ "Λέγε με Κούτσου" ("Call me Kuchu") θα προβληθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, από την ομάδα ConQueer Ηρακλείου και με τη στήριξη του Outview festival.

Η κάμερα αποτυπώνει την πορεία του LGBT κινήματος στην Ουγκάντα, καθώς η ομοφοβική πολιτική και βία κλιμακώνονται, με τη στήριξη της αμερικάνικης Ευαγγελικής Εκκλησίας. Μέσα από τη ζωή του ακτιβιστή David Kato, εμβληματική μορφή του χώρου, θα παρακολουθήσουμε πώς η κοινότητα αντιπαλεύει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή της Ουγκάντα προς ψήφιση, το οποίο στοχοποιεί την οροθετικότητα, την ομοφυλοφιλία και όποιο άτομο συγκαλύπτει τέτοιες καταστάσεις με ποινές φυλάκισης ως και τη θανατική ποινή.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Χώρου, η ομοφοβία και ο φόβος απέναντι στο διαφορετικό «δε γνωρίζουν σύνορα, και οι εικόνες της Ουγκάντα βρίσκονται πιο κοντά μας από ό,τι θα θέλαμε να πιστεύουμε. Μετά από την έξαρση της ομοφοβικής βίας στην Ελλάδα, καθώς και τη συντηρητική στροφή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, θεωρούμε χρέος μας να ενημερωνόμαστε, να στεκόμαστε αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες καθώς και να αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες που δίνουν άλλοι άνθρωποι σε διαφορετικές χώρες».

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το LGBTQI κίνημα σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, ενάντια στο σκοταδισμό και την καταπίεση.

Αντί για αντίτιμο εισιτηρίου οι θεατές που θα δουν την ταινία μπορούν να στηρίξουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Κοινωνικού Χώρου, συνεισφέροντας με τρόφιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News