default-image

Στη Χρ. Σκεπετζή το 2ο βραβείο Μικτής Τεχνικής

Πολιτισμός
Στη Χρ. Σκεπετζή το 2ο βραβείο Μικτής Τεχνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Αργεντινής πραγματοποιήθηκε στο Buenos Aires στο κέντρο Κουλτούρας Centro Cultural Borges, με την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Αργεντινής. Συμμετείχαν περίπου 350 καλλιτέχνες από 38 διαφορετικές εθνικότητες και από τους χώρους της ζωγραφικής, φωτογραφίας, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκαταστάσεις, ψηφιακής τέχνης και video art με προσκεκλημένη την Ελληνίδα εικαστικό Χρυσούλα Σκεπετζή, όπου εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς της παρακολούθησε συνέδρια και διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Μπιενάλε.

 Η κριτική επιτροπή της Μπιενάλε, που απαρτιζόταν από κριτικούς και ιστορικούς τέχνης της Ευρώπης της Ασίας και της Αμερικής, αποφάσισε να απονείμει στη Χρυσούλα Σκεπετζή στην κατηγορία "Μικτή τεχνική" το 2ο βραβείο.

Να σημειωθεί ότι η κ. Σκεπετζή συμμετείχε και στο παρελθόν σε Μπιενάλε τέχνης στο Μεξικό και στην κατηγορία εγκατάσταση όπου κι εκεί είχε αποσπάσει το 2ο βραβείο.

Στα εγκαίνια της Μπιενάλε του Buenos Aires παραβρέθηκε η πρέσβειρα της Ελλάδος στην Αργεντινή, κ. Ελένη Λειβαδίτου.

Κατά τη διάρκεια της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σ αυτήν ξεναγήθηκαν σε μουσεία, στούντιο καλλιτεχνών και χώρους τέχνης με την επιμέλεια του καθηγητή Gregory Luque.

Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν από τις 3 ως τις 10 Οκτωβρίου.

Από τη βράβευση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News