Πολιτισμός

Ο Ζαρός τιμά τους αγωνιστές του 1940-41

Εκδήλωση προς τιμήν των Ζαριανών νεκρών, αλλά και όλων των Ζαριανών πολεμιστών στον πόλεμο του 1940-41 στην Αλβανία, διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων του Ζαρού, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014, παραμονές της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η εκδήλωση γίνεται με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του Γ. Ι. Ζωγραφάκη με τίτλο "Αναμνήσεις από τον πόλεμο του 1940-41 στην Αλβανία", στο οποίο ο συγγραφέας επεξεργάζεται και αξιοποιεί γραπτό κείμενο του Δημήτρη Μ. Λεμονάκη, συμπληρωμένο από πρόσφατη αφήγηση του εν ζωή αγωνιστή της Αλβανίας Μιχαήλ Γ. Φιλιουδάκη.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

A. Τέλεση θρησκευτικού Μνημοσύνου στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Άνω Ζαρού, μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας, στη μνήμη των Ζαριανών νεκρών του πολέμου, αλλά και όλων των, αποβιωσάντων πλέον, Ζαριανών πολεμιστών.

B. Εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Ζαρού, στις 10:30 π.μ., ως εξής:

1. Χαιρετισμοί

2. Παρουσίαση του βιβλίου από τον δ/ντή της Βικελαίας Βιβλιοθήκης  Ηρακλείου και συγγραφέα κ. Δημήτρη Σάββα.

3. Ομιλία του συγγραφέα κ. Γ. Ζωγραφάκη για το βιβλίο

4. Ανάγνωση αποσπασμάτων των αφηγήσεων

5. Σύντομη προφορική αφήγηση από τον Μιχάλη Φιλιουδάκη

6. Ανάγνωση των ονομάτων των Ζαριανών νεκρών του πολέμου, αλλά και όλων των Ζαριανών που πολέμησαν στην Αλβανία

7. Επίδοση τιμητικών πλακετών

8. Κλείσιμο εκδήλωσης - δωρεά βιβλίων σε όλους.

Η Επιτροπή Φορέων του Ζαρού (αποτελείται από την Εκκλησιαστική Ενορία Άνω Ζαρού, τον Πολιτιστικό και το Μορφωτικό Σύλλογο Ζαρού, το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού, το Πνευματικό Κέντρο Ζαρού και την εφημερίδα "Ζαρός") καλεί με ανακοίνωσή της «όλους τους Ζαριανούς, αλλά και όλο τον κόσμο, να τιμήσουμε την εκδήλωση».

Σχόλια