default-image

Σεμινάριο κουκλοθεάτρου στο Μασταμπά Ηρακλείου

Πολιτισμός
Σεμινάριο κουκλοθεάτρου στο Μασταμπά Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα διήμερο βιωματικό σεμινάριο κουκλοθέατρου με τίτλο "Κουκλοθέατρο και πολιτισμός" διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δ. Θεοτοκόπουλος" σε συνεργασία με την ομάδα νηπιαγωγών του συλλόγου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο χώρο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Ταγματάρχη Γιακουμάκη 41).

Την πρώτη ημέρα το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 6 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ και τη δεύτερη από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Απευθύνεται σε δασκάλους και νηπιαγωγούς με ελεύθερη συμμετοχή. Το σεμινάριο είναι αφιερωμένο στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, μια και φέτος γιορτάζονται τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Τέλος, στο χώρο του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση χειροποίητης κούκλας της εισηγήτριας. Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κ. Αναστασία Ξηρομερίτου (νηπιαγωγός) με βοηθό την κ. Κατερίνα Γλωσσοπούλου, θεατρολόγο και απόφοιτη ΕΠΚΑ.

Η Αναστασία Ξηρομερίτου είναι νηπιαγωγός και αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθήνας το 1984. Μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο το 2000. Παράλληλα δίπλα στη μεγάλη μορφή του ελληνικού κουκλοθέατρου, την Ελένη Θεοχάρη-Περάκη, πήρε τα πρώτα μαθήματα για την τέχνη αυτή. Διετέλεσε υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων του νομού Φθιώτιδας και αυτή τη στιγμή ασχολείται αποκλειστικά με τη δραστηριότητα του κουκλοθέατρου. Από το 1999 πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια σ' όλη την Ελλάδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στο κουκλοθέατρο.

Το "Κουκλοθέατρο Λαμίας" πραγματοποιεί σ' όλη την Ελλάδα παραστάσεις κουκλοθέατρου, συνεργαζόμενο με εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και με πολιτιστικούς και δημοτικούς. Η παιδική σκηνή "Ονειροβάτες" αποτελεί εξελικτική συνέχεια του "Κουκλοθέατρου Λαμίας". Απαρτίζεται από νέους με ζήλο και μεράκι που επιθυμούν να συνεχίσουν την πολύχρονη πολιτιστική κληρονομιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News