Πολιτισμός

"The Met - Live in HD": Πρεμιέρα για φέτος με "Κάρμεν" στο Ρέθυμνο

Με την "Κάρμεν" του Μπιζέ επιστρέφει το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο, για δεύτερη χρονιά, το βραβευμένο πρόγραμμα "The Met: Live in HD". Η προβολή θα γίνει στις 6:55 το απόγευμα στο "Σπίτι του Πολιτισμού".

Η μαγευτική σκηνοθεσία του Richard Eyre στο φλογερό μελόδραμα του Bizet επιστρέφει με τη μετζοσοπράνο Anita Rachvelishvili στην ερμηνεία του ρόλου που την καθιέρωσε: της κακότυχης καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον απελπισμένο εραστή της, το στρατιώτη Δον Χοσέ, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο καυχησιάρης ταυρομάχος Εσκαμίγιο, που μπαίνει ανάμεσά τους.

Ο Pablo Heras-Casado διευθύνει την ανεπανάληπτη μουσική, που περιλαμβάνει πλήθος αγαπημένες και γνωστές μελωδίες.

Το πρόγραμμα

Το βραβευμένο πρόγραμμα "The Met: Live in HD", που αυτή τη στιγμή μεταδίδεται σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 66 χώρες παγκοσμίως, έχει προσελκύσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια θεατές από την έναρξή του, το Δεκέμβριο του 2006. Το φιλόμουσο ελληνικό κοινό το αγκάλιασε από την αρχή του, ενώ ολοένα και περισσότεροι θεατές το ανακαλύπτουν κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τη σεζόν 2013-2014 το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου, σε Ελλάδα και Κύπρο, για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φτάνοντας τα 28.000 εισιτήρια, αφήνοντας πίσω κατά πολύ τα 21.000 εισιτήρια που κόπηκαν τη σεζόν.

Σχόλια