Πολιτισμός

Ο "Τυχερός στρατιώτης" από το "Σχήμα 7"

Τον "Τυχερό στρατιώτη", το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζει τη φετινή σεζόν ο θίασος "Σχήμα 7", που απαρτίζεται από Ηρακλειώτες, επαγγελματίες ηθοποιούς.

Ο «Τυχερός στρατιώτης» έχει σαν αφετηρία ένα λαϊκό παραμύθι από τη Ρωσία. Η επιρροή του δεν είναι τυχαία, ιδιαίτερα στον κόσμο και στην εποχή που ζούμε. Το κείμενο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου αφηγείται την πορεία ενός απλού ανθρώπου που με οδηγό την τύχη και την εξυπνάδα κατακτά ύπατα αξιώματα και πλούτη αλλά γρήγορα χάνει το μέτρο.

Η μέθη της εξουσίας και της δύναμης τον κυριεύουν τόσο, που πιστεύει ότι μπορεί να υποτάξει τους πάντες και τα πάντα. Τι γίνεται όταν μας προσφέρονται τα πάντα πολύ εύκολα; Πώς μπορείς να παίξεις χαρτιά με έναν διαβολάκο και να φυλακίσεις το κακό σ' ένα μαγικό σακί;

Ένα κείμενο γεμάτο από πολύχρωμες και διασκεδαστικές εικόνες και συναισθήματα... όπου τρεις κούκλες γίνονται συμπρωταγωνιστές κι εμπνέουν τους πέντε ηθοποιούς.

Η σκηνοθεσία και η γενική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Μεταξάκη. Η βοηθός σκηνοθέτη είναι η Στέλλα Κουφάκη, η σκηνογραφία και η εικαστική επιμέλεια είναι του Νικόλαου Ζαρωνάκη, οι χορογραφίες και η κινησιολογία είναι του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη, η διδασκαλία των τραγουδιών της παράστασης έγινε από τον Βαρδή Σαμαριτάκη.

Παίζουν ο Τάσος Καϊσαρλής, η Σοφία Δερμιτζάκη, η Ρένα Πασπάτη, ο Χρόνης Σαπουντζάκης και η Κατερίνα Μυλωνάκη.

Η πρεμιέρα θα γίνει με μία παράσταση αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, στις 8 το απόγευμα, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό στις 6 το απόγευμα. Το εισιτήριο είναι 8 ευρώ και για ανέργους και πολύτεκνους. Για ΑμεΑ κατεβαίνει στα 6 ευρώ.

Σχόλια