Πολιτισμός

Πρόγευση από το Φεστιβάλ Θεάτρου της Ιεράπετρας

Ξεκινούν αύριο Σάββατο 11 Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να "ζεστάνουν" το κοινό ενόψει του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα λάβει χώρα το διάστημα 18 με 28 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

* Σάββατο 11 Οκτωβρίου: "Μουσικό καφενείο" στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία. Βραδιά παρέας με λαϊκά, ρεμπέτικα και έντεχνα τραγούδια "σερβίρονται" μαζί με παραδοσιακούς μεζέδες. Παίζουν: Γιώργος Γιαννόπουλος, κιθάρα τραγούδι, Κώστας Πανταζής, μπουζούκι τραγούδι.

Είσοδος ελεύθερη. Προαιρετικό μενού: 5 ευρώ.

* Κυριακή 12 Οκτωβρίου: "Μήδεια" του Μποστ στις 8 το βράδυ στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη". Από τη θεατρική ομάδα του ΓΕΛ Μακρύ Γιαλού και του Γυμνασίου Κουτσουρά. Διασκευή, επιμέλεια, σκηνοθεσία: Αλεξάνδρα Σίμου, Γιάννα, Μπορμπουδάκη, Δέσποινα Καλλιοντζή, Μαρία Πετεινάκη.

Γενική είσοδος: 2 ευρώ.

* Τρίτη 14 Οκτωβρίου: "Φέρτε μου ένα μαντολίνο" στην κεντρική πλατεία στις 7:30 το βράδυ. Η Φιλαρμονική Ιεράπετρας παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια.

Είσοδος ελεύθερη.

* Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Θέατρο σκιών από τον Θεοδόση Γαρεφαλάκη με τίτλο "Ο Καραγκιόζης γιατρός με το ζόρι" στις 7:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία. Πρόκειται για το γνωστό θεατρικό έργο του Μολιέρου, όπως διασκευάστηκε-προσαρμόστηκε στο ελληνικό θέατρο σκιών από Έλληνες καραγκιοζοπαίχτες και αποτέλεσε κλασικό έργο στη δραματουργία του καραγκιόζη.

Είσοδος ελεύθερη.

* Παρασκευή 17 Οκτωβρίου: Θεατρική παράσταση "Μονόλογοι από τη Γάζα" από το Θέατρο της Σητείας στις 8 το βράδυ στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη". Μαθητές και μαθήτριες γράφουν για τη ζωή τους. Το Θέατρο της Σητείας παρουσιάζει τους "Μονολόγους από τη Γάζα", με μια ομάδα μαθητών γυμνασίου-λυκείου. Τα παιδιά αφιερώνουν αυτή την παράσταση σε όλα τα παιδιά του κόσμου που άδικα χάθηκαν στους πολέμους των μεγάλων.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Φανή Σύρπου, Ντίνα Αναστασοπούλου.

Γενική είσοδος: 2 ευρώ. Μέρος των εσόδων των εκδηλώσεων θα διατεθεί στο Νοσοκομείο και το Γηροκομείο.

Σε περίπτωση δυσμενών συνθηκών, οι εκδηλώσεις της πλατείας θα γίνουν στη στοά του κτηρίου "Μελίνα Μερκούρη".

Σχόλια