Πολιτισμός

"Γυναίκες στην Ογκολογία": Συναυλία ελπίδας στο Μέγαρο Μουσικής

Σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους, τραγουδούν και παίζουν για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση της ομάδας "Γυναίκες στην Ογκολογία"... Ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, με κύριους στόχους την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά και ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα-ασθενή με καρκίνο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίνας Νικολακοπούλου και με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Γιάννη Κότσιρα, Ελένης Τσαλιγοπούλου και Ζαχαρία Καρούνη, καθώς και της ηθοποιού Νένας Μεντή.

Τα έσοδα από τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής θα δοθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα "μόνιμο ταμείο" για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

«Πρόσφατα, ο μικρός γιος μιας φίλης, όταν του είπαν ότι η γιαγιά του είναι άρρωστη με καρκίνο και πρέπει να κάνει ακτινοβολίες, απάντησε άμεσα και αυθόρμητα: "Ξέρω τι είναι οι ακτινοβολίες, ρίχνουν φως εκεί που υπάρχει σκοτάδι". Αυτά τα απλά λόγια του μικρού συμπυκνώνουν το σκοπό της Οργάνωσης "Γυναίκες στην Ογκολογία", που πρόθεσή της είναι να ενημερώσει, να συζητήσει, να φέρει στο φως τις πολλές δυνατότητες για πρόληψη, βοήθεια και θεραπεία.

Η αγωνία, η απομόνωση, το στρες της καθημερινότητας, η οικονομική στενότητα, οι τοξικές ειδήσεις, ο φόβος της ανεργίας και των οφειλών είναι εχθροί που δύσκολα αναχαιτίζονται και μόνο η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, οι σοβαρές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των σημαντικών αναγκών μας μπορούν να δώσουν ανάσα και βοήθεια στην τραυματισμένη μας εμπιστοσύνη για τη ζωή. Γι' αυτούς τους λόγους θα τραγουδήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Κυριακή», αναφέρει η Λίνα Νικολακοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια