default-image

Οι "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη στο Θεατρικό Σταθμό

Πολιτισμός
Οι "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη στο Θεατρικό Σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σπαρταριστή κωμωδία κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Πρόκειται για τους "Βάτραχους" του Αριστοφάνη, σε μια συμπαραγωγή του "ΟΜΜΑ" Στούντιο και του Θεάτρου Κρήτης. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, μια παρωδία και σάτιρα της τραγικής ποίησης.

Ο Διόνυσος, προβληματισμένος από την έλλειψη ποιητών ικανών να διδάξουν ήθος στους Αθηναίους, αποφασίζει να κατέβει μαζί με τον υπηρέτη του Ξανθία στον Άδη, με στόχο να φέρει στη Γη τον Ευριπίδη. Εκεί θα βάλει τον Ευριπίδη και τον Αισχύλο να συγκρουστούν σε έναν αγώνα λόγου, που βρίσκει στο τέλος νικητή, με απόφαση του Διονύσου... τον Αισχύλο, κι έτσι φεύγουν μαζί για τον Απάνω Κόσμο. Η κωμωδία πρωτοπαρουσιάστηκε στα Λήναια το 406 π.Χ., αποσπώντας το πρώτο Βραβείο.

Απόδοση-σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής.

Κίνηση Χορού: Ειρήνη Κουτσάκη.

Εικαστικότητα χώρου/φωτισμοί: Αντώνης Διαμαντής.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Στρατάκη.

Τεχνικός σκηνής: Ηλίας Σταρράς.

Τη μουσική της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης.

Παίζουν: Αντώνης Διαμαντής (Ξανθίας), Νικόλας Αλεξίου (Διόνυσος), Λευτέρης Πασπαράκης (Νεκρός/Αιακός), Τάσος Μαστορίδης (Ηρακλής/Παρακόρη/Πλούτωνας), Ελένη Στρατάκη (Χάροντας), Δέσποινα Σολακάκη (Ξενοδόχα), Κώστας Παπαδάκης (Υπηρέτης Πλούτωνα), Βαγγέλης Μαστορογιαννάκης (Ευριπίδης) και Κώστας Κουρουνιώτης (Αισχύλος).

Χορός Βατράχων και Χορός Μυστών: Ειρήνη Κουτσάκη (κορυφαία), Ελένη Στρατάκη, Δέσποινα Σολακάκη, Λευτέρης Πασπαράκης, Κώστας Παπαδάκης και Τάσος Μαστορίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News